Emisiune numismatică dedicată lui Radu Beligan

177
Emisiune numismatică dedicată lui Radu Beligan - emisiunenumismaticadedicataluira-1544452944.jpg

Articole recomandate

Banca Națională a României va lansa în circuitul numismatic o monedă din argint cu tema 100 de ani de la nașterea lui Radu Beligan. Caracteristicile monedei sunt următoarele: valoare nominală - 10 lei; metal - argint; greutate - 31,103 g.

Aversul monedei redă o compoziție reprezentând spectacole de teatru și film, inscripția în arc de cerc "ROMANIA", stema României, valoarea nominală "10 LEI" și anul de emisiune "2018". Reversul monedei prezintă portretul actorului Radu Beligan și inscripțiile în arc de cerc "RADU BELIGAN" și ,,100 DE ANI DE LA NASTERE".

Monedele din argint, ambalate în capsule de metacrilat transparent, vor fi însoțite de broșuri de prezentare redactate în limbile română, engleză și franceză. Broșurile includ certificatul de autenticitate al emisiunii, pe care se găsesc semnăturile guvernatorului BNR și casierului central.

Tirajul pentru această emisiune este de 200 monede din argint.

Prețul de vânzare, exclusiv TVA, este de 345,00 lei. Monedele au putere circulatorie pe teritoriul României. Lansarea în circuitul numismatic se realizează prin sucursalele regionale București, Cluj, Iași și Timiș ale Băncii Naționale a României.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 11 Decembrie 2018
Stire din Economie : Veste bună! Inflația s-a temperat
Marţi, 11 Decembrie 2018
Stire din Economie : Iată unde se câștigă cel mai bine
Marţi, 11 Decembrie 2018
Stire din Economie : Informații bancare
Luni, 10 Decembrie 2018
Stire din Economie : Iată cât aur are BNR
Pagina a fost generata in 2.4567 secunde