Electrocentrale Constanța e plină de datorii și cu bunurile sub sechestrul ANAF

257
Electrocentrale Constanța e plină de datorii și cu bunurile sub sechestrul ANAF - electrocentrale-1524585520.jpg

Articole de la același autor

Potrivit bugetului de venituri și cheltuieli pe 2018, Societatea Electrocentrale Constanța, aflată sub autoritatea Ministerului Energiei, va trebui să obțină venituri de 168,077 milioane de lei, cu un număr mediu de personal de 305 angajați, să cheltuiască toți banii și să încheie anul fără profit sau pierderi. 


Pentru anul 2018 sunt prevăzute, pe de o parte, plăți restante în sumă de 169,3 milioane de lei, iar pe de altă parte, creanțe restante în sumă totală de 192 milioane de lei. Principala cauză a acumulării creanțelor este neîncasarea datoriilor de la RADET Constanța, în valoare de 191 milioane de lei. Electrocentrale Constanța se confruntă cu un deficit de lichidități pe care îl finanțează atât prin încasările curente, cât și prin recuperarea, în instanță, a sumelor datorate de către RADET Constanța. 


Compania nu poate accesa credite bancare din cauza sechestrului asiguratoriu pus de ANAF pe bunurile sale imobile și mobile, pentru datoria la fondul de risc și garantare, preluată prin protocolul de divizare, precum și prin creșterea datoriilor către furnizori, se arată în referatul de susținere a proiectului de hotărâre de guvern pentru aprobarea BVC. La 31 decembrie 2017, datoriile totale ale Electrocentrale Constanța erau de 264,123 milioane de lei.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3371 secunde