Ekol Logistics (Turcia) va deschide o linie de navigație ro-ro spre portul Constanța

441
Ekol Logistics (Turcia) va deschide o linie de navigație ro-ro spre portul Constanța - ekol-1529851602.jpg

Articole de la același autor

Transportul de linie cu nave ro-ro între Turcia și România ar putea fi reluat, în viitorul apropiat. Compania Ekol Logistics din Istanbul este în discuții avansate cu potențialii clienți și cu autoritățile din țara noastră, pentru a pune la punct acest proiect.

Prezent la masa rotundă "Portul Constanța pe Drumul Mătăsii", Alecsandru Mucenic, managerul general pentru România al Ekol Logistics, a declarat:

"Compania noastră este un integrator complex de logistică și deține un parc de 2.000 de camioane și 4.000 de remorci, plus o flotilă de 7 nave ro-ro. Navele leagă portul deschis de companie în Yalova (Turcia) cu porturile Trieste (Italia) și Sète (Franța). Din aceste două porturi, rețeaua noastră intermodală continuă pe tren. Avem un număr de 48 de trenuri pe săptămână, cu care distribuim mărfurile în întreaga Europă. În momentul de față, deținem primul loc în Europa din punct de vedere al extinderii și dezvoltării transportului intermodal, asigurând conexiuni pe mare, calea ferată și pe rețelele rutiere.

În ceea ce privește portul Constanța, cea mai recentă tentativă de a lega Turcia de România a fost în 2012, din partea companiei U.N. Ro-Ro İșletmeleri. Pentru aceasta, Ekol Logistrics a fost clientul principal.

Proiectul nu a durat prea mult, din motive de rentabilitate. Navele veneau din Turcia, încărcate, în proporție de 89% cu camioane pline cu mărfuri, iar la plecare aveau un grad de încărcare de până la 60%.

În prezent, comerțul dintre Turcia și România s-a echilibrat. În noiembrie 2015, Ekol a efectuat un test reușit, cu un transport ro-ro. În baza discuțiilor avansate cu clienții potențiali, Ekol intenționează să deschidă serviciul de linie ro-ro, în viitorul apropiat, în acest scop fiind necesară o rampă pentru camioane în portul Constanța".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4463 secunde