Economia s-ar prăbuși, dacă "taxa Firea" ar fi introdusă în toate localitățile țării

195

Articole de la același autor

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, vrea să introducă o taxă de 10 lei pe zi sau 1.900 lei pe an pentru mașinile care nu sunt înmatriculate în București și Ilfov și care doresc să circule în oraș. Mașinile non-euro, Euro 1, 2, indiferent de județul unde sunt înmatriculate, nu vor avea deloc acces în zona centrală a orașului. Pentru autovehiculele din țară, precum și cele înmatriculate în municipiul București și județul Ilfov, cu norma de poluare Euro 3, accesul va fi permis numai în urma achiziționării unei viniete electronice de tip Oxigen-C (Centru), de 75 de lei pe lună și 900 lei pe an. Măsurile ar urma să fie aplicate de anul următor. 


"Taxa Firea" nu diferă cu nimic de celebra taxă de barieră pe care fostul primar Radu Mazăre o introdusese în Mamaia. 
Revenind la intenția Gabrielei Firea, mă întreb ce se va întâmpla dacă toți primarii din România o vor "plagia" și vor introduce taxe identice? În astfel de condiții, ar deveni imposibil transportul de mărfuri și de persoane, căci nimeni nu și-ar permite să plătească taxe peste taxe. Transporturile, comerțul și întreaga economie a țării ar fi paralizate. 


Dacă de mâine primarii din localitățile de pe litoral ar taxa cu 10 lei pe zi autovehiculele înmatriculate în alte județe și ar interzice accesul lor în stațiunile turistice, fiți convinși că traficul auto în sezonul de vară s-ar reduce substanțial, dar turismul și afacerile estivale s-ar prăbuși zgomotos. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4658 secunde