Economia, pe scurt

216
Economia, pe scurt - economiapescurt-1530885734.jpg

Articole de la același autor

PIB: Datele publicate de Institutul Național de Statistică indică o încetinire a creșterii produsului intern brut al României. În primul trimestru din anul 2018 creșterea a fost de 4,0%, pe seria brută, și de 4,2%, pe seria ajustată sezonier, față de aceeași perioadă din 2017. Comparativ cu trimestrul patru din 2017, creșterea este de numai 0,1%.

x x x

Venituri: În primul trimestru al anului 2018, veniturile totale medii lunare ale populației au fost de 3.873 lei pe gospodărie și 1.483 lei pe persoană. Cheltuielile totale au fost, în medie, de 3.317 lei lunar pe gospodărie și 1.270 lei pe persoană, reprezentând 85,6% din nivelul veniturilor totale.

x x x

Plăți APIA: Centrele județene APIA au început efectuarea plății ajutorului de stat pentru ameliorarea raselor de animale, aferent lunii aprilie 2018. Suma totală autorizată la plată este de 1.075.143 lei și se acordă de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale, pentru un număr de 24 solicitanți care au accesat această formă de ajutor în conformitate cu Hotărârea de Guvern nr. 1179/2014 privind instituirea unei scheme de ajutor de stat în sectorul creșterii animalelor, cu modificările și completările ulterioare.

x x x

Cod de etică: SN Nuclearelectrica SA a adoptat Codul de etică și conduită în afaceri, aplicabil atât conducerii și angajaților SNN, cât și partenerilor de afaceri, contractorilor și consultanților SNN.

x x x

ROBOR: Indicele ROBOR va crește, dar nivelul lui va rămâne sub rata creșterii economice și rata inflației, a afirmat Omer Tetik, președintele Băncii Transilvania. Declarația a fost făcută vineri, 6 iulie 2018, la deschiderea oficială a ședinței de tranzacționare dedicată primei emisiuni de obligațiuni ale Băncii Transilvania listată la Bursa de Valori București.

x x x

Produs protejat: Începând cu data de 6 iulie 2017 produsul "Salată cu icre de știucă de Tulcea" a primit protecția națională a sistemelor din domeniul calității conform legislației europene și naționale. Salata cu icre de știucă de Tulcea este specifică prin rețetă, materii prime, ingrediente și metoda de preparare. Este o cremă de culoare alb, alb-gălbui obținută din minim 29% icre din care min. 15% icre de știucă cu bobul întreg și 14% icre de pește deltaic (specii din familia Cyprinidae - caras, babușcă, roșioară, icre de crap neformate - și familia Percidae - șalău, biban), în amestec cu ulei de floarea-soarelui, apă carbogazificată, sare gemă neiodată și zeamă de lămâie.

x x x

Produse recunoscute: România are patru produse înregistrate pe sisteme de calitate europene, din care trei Indicații Geografice Protejate (I.G.P.): Magiun de prune Topoloveni, Salam de Sibiu, Novac afumat din Țara Bârsei și produsul Telemea de Ibănești înregistrat pe sistemul de calitate Denumire de Origine Protejată (D.O.P.).

x x x

Sub lupa UE: La Comisia Europeană se află depuse documentațiile a patru produse pentru dobândirea protecției europene Indicație Geografică Protejată, trei produse sunt în analiză: Cârnați de Pleșcoi, Cașcaval de Săveni, Telemeaua de Sibiu și în fază de opoziție europeană produsul Scrumbie de Dunăre afumată.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 06 Iulie 2018
Stire din Economie : Euro cedează în fața leului
Pagina a fost generata in 0.8407 secunde