Economia, pe scurt

190
Economia, pe scurt - economia-1459451875.jpg

Articole de la același autor

În ședința din 31 martie 2016, consiliul de administrație al Băncii Naționale a României a hotărât următoarele: menținerea ratei dobânzii de politică monetară la nivelul de 1,75 la sută pe an; gestionarea adecvată a lichidității din sistemul bancar; păstrarea nivelurilor actuale ale ratelor rezervelor minime obligatorii aplicabile pasivelor în lei și în valută ale instituțiilor de credit.


n n n


Voucherele obținute prin Programul de stimulare a înnoirii parcului auto național (Rabla) vor putea fi utilizate drept avans pentru achiziționarea unui autoturism nou prin programul "Prima mașină". O hotărâre de guvern corelează cele două programe, astfel încât un beneficiar al programului de stimulare a înnoirii parcului auto național va putea achiziționa un autoturism nou folosind facilitatea acordată prin programul "Rabla", pentru justificarea achitării avansului de minimum 5% din prețul de achiziție a noului autoturism.


n n n


Guvernul a aprobat înființarea Comitetului Interministerial pentru Competitivitate (CIC). Noul organism va promova un cadru instituțional adecvat pentru coordonarea politicilor publice cu impact asupra competitivității economiei la nivel național, va monitoriza evoluțiile sectoriale, va formula direcții strategice pentru îmbunătățirea potențialului de competitivitate. 


n n n


Executivul a aprobat contractul privind activitatea Companiei Naționale de Căi Ferate "CFR" - S.A. pentru perioada 2016 – 2020. De asemenea, au fost aprobate contractele de servicii publice în transportul feroviar public de călători pentru anul 2016 până la 2 decembrie 2019. (I.T.C)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 31 Martie 2016
Stire din Economie : Leul calcă totul în picioare
Sâmbătă, 26 Martie 2016
Stire din Economie : Leul a încheiat săptămâna pe plus
Pagina a fost generata in 0.4212 secunde