Economia mondială se va contracta în 2020 din cauza coronavirusului

175
Economia mondială se va contracta în 2020 din cauza coronavirusului - kristalinageorgievabiophoto1990x-1585322976.jpg

Articole recomandate



Pandemia de coronavirus va provoca o contractare a economiei mondiale în 2020, au avertizat oficialii Fondului Monetar Internațional, adăugând că "un număr excepțional de ridicat de țări" au nevoie de finanțarea de urgență a FMI, informează agerpres.ro.


Directorul general al FMI, Kristalina Georgieva, și președintele Comitetului financiar și monetar internațional, Lesetja Kganyago, au explicat că, pentru a atenua deficitul de valută al multor state în curs de dezvoltare, FMI explorează opțiuni suplimentare, care merg dincolo de facilitățile tradiționale de creditare ale instituției.


"Suntem într-o situație fără precedent, în care pandemia globală se transformă într-o criză economică și financiară. Din cauza opririi bruște a activității economice, PIB-ul global se va contracta în 2020", au avertizat oficialii FMI.


Joi, Kristalina Georgieva a cerut liderilor G20 (cele mai puternice țări ale lumii) să sprijine dublarea capacității sale de finanțare de urgență, pentru a-și întări răspunsul la extinderea rapidă a pandemiei.


Adâncimea declinului economic și viteza redresării depind de ținerea sub control a pandemiei și "de cât de solid și de coordonate vor fi acțiunile noastre fiscale și de politică monetară", a afirmat directorul general al FMI, într-un comunicat adresat liderilor principalelor 20 de economii mondiale.


Este extrem de important să fie sprijinite piețele emergente și țările în curs de dezvoltare, care sunt în mod special afectate de criză, de oprirea bruscă a activității economice, de ieșirile de capital și, în unele cazuri, de scăderea semnificativă a prețurilor materiilor prime, a apreciat oficialul FMI.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4749 secunde