Dragnea, dacă tot vrei mult aur, de ce nu aduci tezaurul României de la Moscova?

465
Dragnea, dacă tot vrei mult aur, de ce nu aduci tezaurul României de la Moscova? - dragneadacavreiaur-1551386944.jpg

Articole de la același autor

PSD a pus ochii pe aurul României. Ține morțiș ca 95% din rezerva de aur a țării să fie depozitată în țară. În prezent, 60% din rezervele internaționale ale României (aur, euro și dolari) se află depozitate la Londra. De ele depinde credibilitatea financiară a României, a monedei naționale. Având acoperire în aur și în principalele valute, leul nu este privit ca o hârtie fără valoare, ci este tratat cu respect. Tocmai pentru faptul că cea mai mare parte a rezervelor internaționale se află la păstrare în afara țării, iar acest lucru este verificabil, România, economia sa și leul sunt credibile. La fel procedează toate statele Uniunii Europene cu rezervele lor internaționale. 


Liviu Dragnea și Șerban Nicolae au depus, miercuri, 27 februarie, la Senat, un proiect de lege pentru modificarea statutului Băncii Naționale a României. Actul normativ impune băncii centrale să depoziteze în străinătate cel mult 5% din rezerva totală de aur. 


Ce interese au Dragnea & Co. în legătură cu aurul țării? Și-au pus în gând să îl folosească pentru acoperirea deficitului bugetar? Doar inițiatorii proiectului de lege știu adevărul. 
Un lucru este clar: guvernanții sunt disperați. Au făcut pomeni electorale fără măsură și au ajuns la fundul sacului. Acum dau din colț în colț că nu sunt suficienți bani pentru plata pensiilor, salariilor și sinecurilor. De-aia au inventat "taxa pe lăcomie", de-aia se joacă cu prețurile energetice, de-aia ar vrea să desființeze Pilonul II de pensii, de-aia ar vrea să aibă tot aurul României la îndemână. 


Dacă tot au pus ochii pe aurul țării, oare de ce nu se străduiesc Liviu Dragnea și Șerban Nicolae să aducă tezaurul României de la Moscova? Se știe că avem de recuperat 93,4 tone de aur, din care 91 de tone de monede istorice de aur și 2,4 tone de lingouri de aur. În loc ca guvernanții să se războiască cu Banca Națională și cu românii, să-i bombardeze cu legi și ordonanțe de urgență aberante, mai bine ar trata cu Putin repatrierea tezaurului. Dacă ar reuși, fiți convinși că Patria le-ar ierta toate păcatele și le-ar ridica statuie din aur. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.615 secunde