DP World și Ministerul Transporturilor au semnat un memorandum de înțelegere

299
DP World și Ministerul Transporturilor au semnat un memorandum de înțelegere - dpworldsiministerultransporturil-1552944398.jpg

Articole de la același autor

Compania guvernamentală DP World și Ministerul Transporturilor din România au semnat, duminică, 17 martie 2019, un memorandum de înțelegere. 


DP World operează în portul Constanța cel mai mare terminal de containere din zona Mării Negre. La începutul lunii februarie 2019, contractul de concesionare a terminalului a fost prelungit cu încă 30 de ani. DP World a investit, până în prezent, în portul Constanța aproape 200 de milioane de dolari. Compania își propune să realizeze noi investiții de aproximativ 100 de milioane de dolari. 


Gigantul DP World administrează terminale de containere în 80 de porturi din întreaga lume. În anul 2018, acestea au operat 71 milioane de containere.


Sultan Ahmed Bin Sulayem - președintele Autorității Maritime a orașului Dubai a declarat, în cadrul ceremoniei de semnare a memorandumului, că singurul obstacol pentru a aduce nave mai mari în portul Constanța îl reprezintă restricțiile de navigație din Strâmtoarea Bosfor, din Turcia. "În prezent, avem un proiect de a construi un canal paralel pe Strâmtoarea Bosfor, care va avea mai puține restricții. Am discutat cu oficialii din Turcia, care și-au dat acordul pentru acest proiect. Când va fi gata, în termen de 5 ani, va fi un câștig foarte mare", a afirmat Sultan Ahmed Bin Sulayem. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7599 secunde