Două țări, eliminate de pe lista jurisdicțiilor necooperante

151

Articole de la același autor

Consiliul Uniunii Europene a convenit să elimine Emiratele Arabe Unite (EAU) și Insulele Marshall de pe lista UE a jurisdicțiilor necooperante în scopuri fiscale. Consiliul a constatat, de asemenea, că Albania, Costa Rica, Mauritius, Serbia și Elveția își respectă toate angajamentele în materie de cooperare fiscală. 


Atât EAU, cât și Insulele Marshall au adoptat reformele necesare pentru a-și pune în aplicare angajamentele asumate de a îmbunătăți, până la sfârșitul anului 2018, cadrul de politici fiscale prin introducerea de cerințe legate de substanța economică. Prin urmare, EAU respectă în prezent toate angajamentele privind cooperarea fiscală și pot fi eliminate de pe listă. Insulele Marshall vor fi mutate de la anexa I a concluziilor la anexa II, întrucât angajamentele țării privind schimburile de informații la cerere sunt monitorizate în continuare de grupul de lucru pentru codul de conduită al Consiliului, în așteptarea rezultatelor revizuirii efectuate de Forumul mondial al OCDE privind transparența și schimburile de informații. 


Albania, Costa Rica, Mauritius, Serbia și Elveția au pus în aplicare, înainte de termen, toate reformele necesare pentru a se conforma principiilor de bună guvernanță fiscală ale UE. Aceste țări vor fi eliminate din anexa II a concluziilor. 
Nouă jurisdicții rămân pe lista jurisdicțiilor necooperante: Samoa Americană, Belize, Fiji, Guam, Oman, Samoa, Trinidad și Tobago, Insulele Virgine Americane și Vanuatu. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4843 secunde