Veste bună pentru constănțeni:

Dobrogea Grup are capacitatea de a satisface cererea de pâine și biscuiți!

302
Dobrogea Grup are capacitatea de a satisface cererea de pâine și biscuiți! - dobrogeagruparecapacitateadeasat-1584728798.jpg

Articole recomandate

Cotidianul "Cuget Liber" a solicitat Dobrogea Grup – unul dintre cei mai importanți producători din domeniul morăritului și panificației din România – să informeze cititorii dacă asigură aprovizionarea populației cu produsele sale, pe timpul crizei coronavirusului, și ce măsuri de securitate sanitară au fost luate. În cele ce urmează, redăm comunicatul primit la redacție, din partea conducerii grupului de firme.



În contextul actual al stării de urgență, prioritatea Dobrogea Grup, ca producător important din domeniul de morărit și panificație, este să fim aproape de consumatori prin asigurarea necesarului de alimente de bază, prin onorarea solicitărilor în creștere exponențială venite din partea clienților, dar implementând, în același timp masuri suplimentare de siguranță alimentară.

Capacitatea de producție Dobrogea Grup este suficientă pentru a acoperi, în totalitate, cererea de pâine și biscuiți. Avem o varietate mare de sortimente de pâine ambalată și biscuiți, acestea fiind produse pe linii automatizate, fără contact direct cu produsele și beneficiem de o productivitate sporită, astfel putem face față unei cereri mărite în mod constant. În ceea ce privește partea de morărit, fluctuația este destul de mare, fiind influențată în mod direct de solicitările clienților în această perioadă.

Mai mult, avem la Dobrogea Grup un stoc de materii prime și ambalaje acoperitor pentru următoarele luni și nu estimăm deviații majore din partea furnizorilor actuali. Astfel, considerăm că vom acoperi cererea existentă.

Un alt aspect important în această perioadă este cel legat de plafonarea prețurilor pentru alimentele de bază. Ne propunem să păstram prețurile actuale către clienți, tocmai pentru a asigura constanța în livrări și mai mult, pentru că ne dorim să fim alături de consumatorii noștri în aceste momente dificile.

În ceea ce privește siguranța alimentară și siguranța angajaților, am constituit în regim de urgență un comitet intern de criză, alcătuit din persoane cu responsabilități importante în cadrul companiei, ce are ca obiectiv permanent implementarea și controlul măsurilor și procedurilor specifice obiectului de activitate.

Siguranța angajaților și siguranța alimentară au fost întotdeauna o preocupare a companiei Dobrogea Grup, fiind deja proceduri implementate în acest sens. Însă, ținând cont de situația curentă am dezvoltat, emis și aprobat o serie de proceduri specifice atât pentru angajați, cât și pentru vizitatori și personalul auxiliar. Printre acestea se numără și un screening (o chestionare) a angajaților întorși din concedii sau deplasări, a vizitatorilor și a personalului auxiliar, dotarea cu dezinfectant în cât mai multe locuri din companie, în special în zonele de acces în clădiri și suplimentarea măsurilor de igienă, inclusiv prin asigurarea de mănuși și măști de protecție. În secțiile de producție accesul este limitat la personalul necesar, fără acces al vizitatorilor.

În ceea ce privește siguranța alimentară, fiind deja acreditați ISO și IFS, avem un standard înalt de siguranță, dat în primul rând de liniile automatizate de producție ce reduc contactul direct cu produsele, dar și de măsurile și procedurile deja implementate, de echipament corespunzător, dezinfectare la intrarea în secțiile de producție, precum și de accesul în aceste zone doar al personalului autorizat.

Mai mult, exercităm un control strict al circulației personalului pe platformele de producție, dezinfectarea cu o periodicitate sporită a spațiilor de lucru, a echipamentelor tehnologice și a mijloacelor de transport, monitorizarea permanentă a stării de sănătate a angajaților la intrarea în schimb și pe parcursul programului de lucru. Pe lângă procedurile suplimentare implementate, și fiind avantajați și de liniile automatizate, avem numărul optim de personal necesar în secțiile de producție.

Asigurăm atât partenerii, cât și clienții noștri, de seriozitatea cu care abordăm responsabilitățile pe care le avem în misiunea noastră ca producător național în industria produselor alimentare. Împreună suntem puternici și vom depăși cu bine această situație.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 17 Octombrie 2019
Stire din Economie : Ce mănâncă românii?
Pagina a fost generata in 2.1544 secunde