Doar 55% din vechile case de marcat au fost înlocuite cu cele noi

236
Doar 55% din vechile case de marcat au fost înlocuite cu cele noi - doar55lasutadinvechilecasedemarc-1548093025.jpg

Articole de la același autor

Procesul de introducere în economie a noilor case de marcat cu jurnal electronic este mult întârziat, iar vina îi aparține, în exclusivitate, Ministerului de Finanțe. Dacă s-ar fi aplicat prevederile legii, agenții economici ar fi fost executați în masă. Ar fi trebuit amendați, iar activitatea lor suspendată. Ar fi fost un adevărat dezastru, căci economia ar fi fost blocată total.
Din această cauză, Ministerul Finanțelor a fost nevoit să modifice și să completeze legea și calendarul, pentru a le acorda producătorilor și furnizorilor răgazul necesar să livreze aparatele, iar agenților economici să le achiziționeze și să le înregistreze. Cu toate aceste, ritmul dotării cu noile case de marcat este scăzut.


Luni, 21 ianuarie 2019, stadiul înlocuirii celor 800.000 de case de marcat cu jurnal hârtie, deținute de 168.000 de agenți economici era următorul: 441.936 de aparate noi, cu jurnal electronic, erau înregistrate în sistemul informativ al ANAF. Dintre acestea, 324.373 de aparate aveau identificator fiscal atribuit, iar dintre acestea din urmă, 237.423 de aparate erau, deja, în funcțiune la agenții economicii.


În perioada de implementare, organele de control vor desfășura doar acțiuni de tip preventiv și nu de sancționare de la prima abatere.


Avertismentul pentru nerespectarea termenelor se aplică de organul de control o singură dată.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7177 secunde