Doamnă ministru, salvați linia Ro-Ro Pendik - Constanța!

535
Doamnă ministru, salvați linia Ro-Ro Pendik - Constanța! - ancaboagiu-1322840660.jpg

Articole de la același autor

Pe data de 30 noiembrie 2011, ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a anunțat că proiectele pentru Constanța nu se opresc doar la autostradă și că ministerul pe care îl conduce are planuri extrem de ambițioase: "Vrem să asigurăm o dezvoltare a tuturor căilor de comunicații către și dinspre Constanța astfel încât poziționarea strategică a orașului, ca poartă de intrare spre Uniunea Europeană, să fie exploatată la potențialul maxim. Deja lucrările la linia de cale ferată sunt finalizate mare parte și durata călătoriei de la București a ajuns la 2 ore și 30 minute. Autostrada va fi dată în circulație anul viitor. A început să opereze și linia de ferry-boat (Ro-Ro - n.n.) care leagă Constanța de Istanbul. A fost depus și un proiect de modernizare a aeroportului ("Mihail Kogălniceanu" - n.n.) cu fonduri europene, care se află în evaluare."

Din declarație nu reiese dacă ministrul a fost informat că linia de navigație Ro-Ro, la a cărei naștere a muncit împreună cu Binali Yildirim, ministrul Transporturilor și Comunicațiilor din Turcia, a fost blocată de Vama Agigea. Această instituție nu aplică prevederile Codului Vamal European, după cum reiese din ancheta internațională efectuată de ziarul "Cuget Liber", fapt ce a condus la suspendarea navigației Ro-Ro între Pendik (Turcia) și Constanța.

În calitate de cetățean al Constanței, asupra căruia se răsfrâng efectele negative ale întreruperii navigației Ro-Ro spre România, dar și de ziarist, solicit ministrului Anca Boagiu să intervină urgent pentru salvarea acestui proiect de interes național și european.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0041 secunde