Directorii companiilor din România, optimiști cu privire la perspectivele de creștere în 2014

60
Directorii companiilor din România, optimiști cu privire la perspectivele de creștere în 2014 - director-1390394447.jpg

Articole de la același autor

Directorii generali din România sunt optimiști cu privire la perspectivele de creștere ale veniturilor companiilor pe care le conduc, 86% dintre aceștia declarându-se încrezători în creșterea acestora în următoarele 12 luni, iar dintre aceștia 39% sunt foarte încrezători, se arată în cea de-a 17 ediții a raportului PwC Global CEO Survey. Pe termen mai lung, 96% dintre directorii generali participanți la sondaj cred în majorarea veniturilor companiilor lor în următorii 3 ani, iar 49% sunt foarte încrezători. Aceste tendințe sunt similare celor înregistrate la nivel global.  


Procentul directorilor generali care mizează pe o îmbunătățire a situației economiei globale în următoarele 12 luni a crescut la 44%, față de doar 18% anul trecut. De asemenea, numai 7% dintre respondenți văd o deteriorare a situației economice globale în acest an, față de 28% în 2013. 


În funcție de industrie, directorii generali din sectorul turismului s-au declarat cei mai încrezători în perspectivele de creștere din următoarele 12 luni (46%), urmați de cei din sectorul bancar și al piețelor de capital (45%), retail (44%), servicii financiare (44%), asset management (44%), comunicații (44%), inginerie și construcții (41%). Directorii generali din industria metalurgică sunt cei mai pesimiști la nivel global, doar 19% dintre aceștia cred în creșterea veniturilor companiilor lor în următoarele 12 luni. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5645 secunde