Digitalizarea, trecută la proiecte de siguranță națională

361
Digitalizarea, trecută la proiecte de siguranță națională - digitalizarea-1576531755.jpg

Articole recomandate

Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR) își dorește ca Guvernul să cuprindă în bugetul de stat pentru 2020 bani pentru digitalizarea ministerelor și a agențiilor statului, deoarece digitalizarea ține de siguranța națională și ar trebui discutată în Consiliul Suprem de Apărare a Țării (CSAT), a declarat luni președintele CNIPMMR, Florin Jianu.


"Considerăm că trebuie să schimbăm această paradigmă strict contabilă a construcției bugetului de stat, în care avem venituri, cheltuieli, și vedem cum ne gospodărim cu ele într-un buget pe proiecte. Haideți să vedem că generăm o autostradă și că anul viitor susținem din bugetul de stat 30% dintr-o autostradă, sau să terminăm o autostradă, sau alte tipuri de proiecte, cum este cel al digitalizării, care este un aspect foarte important. Să vedem în bugetul de stat sume cuprinse pentru digitalizarea ministerelor, a agențiilor și așa mai departe. Colega noastră care se ocupă de ANAF știe că acolo e o dramă, au fost proiecte cu Banca Mondială și banii s-au pierdut", a apreciat Florin Jianu, citat de Agerpres.


Președintele CNIPMMR a precizat că banii publici alocați pentru digitalizare sunt bani investiți, nu cheltuiți.
"Haideți să vedem încă o dată o bugetare pe proiecte, pentru că această digitalizare este extrem de importantă, noi nu vedem consecințele. Practic aici noi nu cheltuim banii, ci îi investim, pentru că acești bani investiți înseamnă mai simplu pentru cetățeni, iar cetățenii, angajatorii, angajații, devin mai eficienți", a precizat Florin Jianu.


Acesta a estimat că digitalizarea ar trebui considerată proiect de siguranță națională, în contextul în care în prezent România poate ajunge în lumea a patra la nivel mondial în acest domeniu.


"Digitalizarea, în opinia noastră, ar trebui trecută la proiecte de siguranță națională, să le ducem în sfera siguranței naționale. Nu ne dăm seama cum de fapt România poate să piardă o bătălie globală dacă nu începe foarte, foarte rapid să se alinieze. N-o să mai vorbim curând de lumea a doua, ci de lumea a treia, a patra, pentru că acest proces al digitalizării e preluat și dus foarte rapid de țări într-un mod extrem de avansat, și dacă noi nu îl stabilim ca proiect de siguranță națională, dus în CSAT și discutat - noi întotdeauna ne gândim că în CSAT sunt numai chestiuni legate de Armată, n-au neapărat legătură cu economia, ba nu: economia e siguranța națională numărul 1 în acest moment", a afirmat președintele CNIPMMR.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.536 secunde