Delicatesele românești, promovate la Berlin

244
Delicatesele românești, promovate la Berlin - delicateseleromanesti-1516540056.jpg

Articole de la același autor

La Berlin, până pe 28 ianuarie 2018, se desfășoară cea de a 83-a ediție a expoziției internaționale "Săptămâna Verde". La ediția din acest an, Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale (MADR) propriul stand. Vizitatorii vor putea degusta produse românești înregistrate cu indicație geografică protejată precum: "Magiun de prune Topoloveni", din județul Argeș, "Salam de Sibiu" al celor șase membri ai Asociației Producătorilor de Salam de Sibiu, din județele Bacău, Sibiu, Brașov, Călărași, Ilfov și București, "Novac afumat" din Țara Bârsei, județul Brașov. Totodată, "Telemeaua de Ibănești", de la membrii Asociației pentru Promovarea Produselor Tradiționale de pe Valea Gurghiului, județul Mureș, produs înregistrat cu denumire de origine protejată, va putea fi degustată de cei interesați.


La "Săptămâna Verde" vor fi expuse și produse a căror documentație se află în diverse stadii de verificare la direcțiile de specialitate ale Comisiei Europene: "Cârnații de Pleșcoi", din județul Buzău, "Scrumbia de Dunăre afumată". de la membrii Asociației Ro-Pescador din Tulcea și "Cașcavalul de Săveni!, de la Asociația Producătorilor din Botoșani.


Vor mai fi oferite, spre degustare, alte patru produse a căror documentație este în curs de finalizare pentru a obține protecție europeană: "Telemea de Sibiu", de la Asociația Producătorilor de Telemea de Sibiu, "Virșli de Hunedoara", de la Asociația pentru Promovarea Produsului "Virșli de Hunedoara", "Brânză de Vaideeni", obținută de membrii Cooperativei Agricolă Vaideeni și "Salată cu icre de știucă", de la Asociația Ro-Pescador din Tulcea.


Membrii asociațiilor din județele care fac parte din filialele locale ale Federației Naționale a Producătorilor de Produse Tradiționale le vor oferi vizitatorilor, spre degustare, preparate din diferite regiuni ale României, cum ar fi produse din lapte: brânză, cașcaval afumat și neafumat, telemea, brânză de burduf în coajă de brad și în membrană naturală, caș afumat/neafumat.


De asemenea, vor putea fi degustate atât produse din carne (cârnați de porc sau oaie, slănină afumată, costiță afumată, mușchi afumat, ghiudem, babic, cârnați picanți, cârnați de casă, pecie afumată, peștișor afumat, clisă afumată, costiță afumată, jumări de porc, cârnați de porc, carne afumată la garniță, mușchi perpelit etc.) cât și produse de panificație și patiserie (cozonac Domnesc, Cozonac Comoara Măcinului, pâine cu cartofi, pâine împletită la tavă). Nu vor lipsi nici produsele din pește (baghetă pescărească, batog afumat, păstrăv ardelenesc, pastramă pescărească, icre de crap, de știucă, sardeluță marinată în ulei picant, batog de somn, pastramă de somn) și nici băuturile spirtoase precum: Pălincă, Țuică de Argeș și Țuică Zetea de Medieșul aurit, dar și cu vin alb și roșu.


Oaspeții târgului se vor putea delecta, de asemenea, cu delicatese precum dulceață de cireșe amare, căpșuni, vișine, zmeură, gem de prune, zacuscă și tocană de legume, dar și cu vestitele prune uscate de Leleasca. La standul MADR se vor regăsi și gustoasele mere de Voinești.


Motivele tradiționale din ii românești, cu elemente de etnografie și folclor din Oltenia și Crișana, se vor regăsi în decorul standului MADR și îi vor introduce pe vizitatori într-o atmosferă care inspiră tradiție tipic românească. Reamintim că IA face parte din anul 2017 din patrimoniul cultural al UNESCO.


Pentru prima dată la un târg internațional, reprezentanții MADR vor prezenta, în cadrul standului, 16 produse din cele 30 înregistrate în Registrul național al produselor montane: suc natural din mere "KOP", suc natural din pere "KOP", suc natural din mere și sfeclă roșie "KOP", suc natural de mere, suc natural de pere, suc natural de mere și pere, miere din județul Caraș Severin, cașcaval de Ibănești, smântână de Ibănești, urdă de Ibănești din județul Mureș, cașcaval țărănesc Valdostana, brânză de burduf Valdostana, cașcaval Valdostana din județul Prahova, sana, iaurt și chefir din județul Harghita.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4008 secunde