Datornicii ar renunța la multe, dar nici în ruptul capului la mașină

204
Datornicii  ar renunța la multe, dar nici  în ruptul capului la mașină - raja13436866451347910404-1352929058.jpg

Articole de la același autor

Mai bine de 60% dintre participanții la un sondaj online comandat de o companie de top din industria de colectare a creanțelor au declarat că ar renunța la multe dintre plăcerile care necesită bani, pentru a reuși să scape de restanțe la bănci, utilități etc. Mai exact, pentru a-și acoperi datoriile, cele mai multe persoane din eșantion (33,5%) au declarat că ar fi dispuse să renunțe mai degrabă la cheltuielile dedicate plăcerilor personale. În topul "sacrificiilor" se află și diverse cheltuieli precum cadouri, vacanțe, excursii de week-end; alți 27% susțin că le-ar tăia de pe listă. La cheltuielile cu țigările, băutura sau dulciurile ar renunța unul din cinci români, în timp ce doar unul din zece ar "sacrifica" mașina, arată sondajul efectuat în perioada 6 - 12 noiembrie 2012, pe un număr de 5.681 de respondenți din întreaga țară, ca preambul la "Ziua fără da-torii", sărbătorită pe 17 noiembrie.

Creditele de consum, adevărate poveri

Datoriile cel mai greu de returnat sunt, pentru o treime dintre participanții la sondaj, cele luate de la bancă pentru credite de consum în perioada în care aveau un venit mai mare. Acestea sunt urmate de ratele ipotecare (22%) și de cheltuielile cu facturile la utilități și telefonie (18%).

Un român din trei recunoaște că bugetul personal s-a înrăutățit anul acesta, deoarece a avut mari întârzieri la plata datoriilor. Peste un sfert dintre cei chestionați își doresc ca în 2013 să-și planifice mai bine veniturile și cheltuielile, iar unul din zece vrea să scape de datorii până la sfârșitul acestui an, mai arată cercetarea. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4708 secunde