Cum vrea EximBank să susțină exporturile românești

131
Cum vrea EximBank să susțină exporturile românești - cumvreaexim-1476289407.jpg

Articole de la același autor

EximBank a anunțat că va întreprinde toate demersurile pentru a revitaliza parteneriatele și relațiile de colaborare cu instituțiile similare din străinătate astfel încât acestea să devină instrumente reale de susținere a exportatorilor români, a declarat Traian Halalai, președintele executiv al EximBank, cu ocazia semnării unui acord cu EXIMBANKA SLOVAKIA.

Acordul de cooperare dintre cele două instituții cu mandat asemănător pe linia promovării exportului a fost semnat în prezența președintelui Republicii Slovacia, Andrej Kiska, a consilierului prezidențial Cosmin-Ștefan Marinescu și a ministrului economiei, comerțului și turismului, Costin Borc, în cadrul Forumului de Afaceri Bilateral România - Slovacia care a avut loc la Camera de Comerț și Industrie a României.

La 31 decembrie 2015, valoarea schimburilor comerciale româno-slovace a fost de aproape 2,4 miliarde de euro, din care exporturi de aproape 962 de milioane de euro (creștere de 3,45% față de 2014) și importuri de 1,4 miliarde de euro (creștere de 9,10% față de 2014).

EximBank se implică activ de aproape 25 de ani în susținerea și promovarea mediului de afaceri românesc, sprijinind proiectele companiilor locale. Înființată ca agenție de export, EximBank a urmat un parcurs ce i-a permis să depășească acest statut, păstrându-și în același timp unicitatea.

În urma reajustărilor direcțiilor de acțiune, realizate în timp pentru adaptarea la evoluțiile economice naționale și mondiale, EximBank are astăzi capacitatea de a propune segmentului corporate un portofoliu de produse și servicii atractiv pentru orice tip de societate comercială, fie că este IMM sau companie mare, derulează tranzacții internaționale, ori se adresează numai pieței interne.

Totodată, pentru că acționează ca agent al statului pe piața românească de garanții și asigurări, EximBank este principalul canal prin care fondurile publice, puse la dispoziție de statul român, ajung în economia reală, contribuind la creșterea competitivității companiilor locale. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 13 Octombrie 2016
Stire din Economie : Dolarul a înghițit 1 bani
Joi, 13 Octombrie 2016
Stire din Economie : Francul s-a întărit cu 1,58 bani
Miercuri, 12 Octombrie 2016
Stire din Economie : Producția industrială e în creștere
Miercuri, 12 Octombrie 2016
Stire din Economie : Constructorii au mai puțin de lucru
Joi, 13 Octombrie 2016
Stire din Economie : Leul a pierdut pe toate fronturile
Pagina a fost generata in 2.1486 secunde