Cum văd managerii următoarele luni

161
Potrivit opiniilor exprimate în luna octombrie 2012, de către managerii societăților comerciale, se conturează pentru perioada octombrie - decembrie 2012 tendință de creștere moderată în sectorul de comerț, relativă stabilitate în industria prelucrătoare și servicii și scădere în construcții în raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural, arată Institutul Național de Statistică (INS).

Mai exact, în cadrul anchetei de conjunctură din luna octombrie 2012, managerii din industria prelucrătoare preconizează, pentru următoarele trei luni, relativă stabilitate a volumului producției (sold conjunctural +5%). Pentru unele dintre activități se va înregistra tendință de creștere în ceea ce privește estimarea producției și anume: fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor (sold conjunctural +33%), fabricarea produselor farmaceutice de bază și a preparatelor farmaceutice (sold conjunctural +23%) și fabricarea calculatoarelor și a produselor electronice și optice (sold conjunctural +17%).

De asemenea, potrivit estimărilor din luna octombrie 2012, în activitatea de construcții se va înregistra, pentru următoarele trei luni, scădere a volumului producției (sold conjunctural -32%) și a stocului de contracte și comenzi (sold conjunctural -30%).

În sectorul de comerț cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendință de creștere moderată a activității economice (sold conjunctural +6%).

Volumul total al vânzărilor de mărfuri va avea o tendință de relativă stabilitate (sold conjunctural +1%). De asemenea, volumul comenzilor adresate furnizorilor de mărfuri de către unitățile comerciale va înregistra relativă stabilitate (sold conjunctural +1%).

Pe de altă parte, conform estimărilor din luna octombrie 2012, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște relativă stabilitate (sold conjunctural -2%). În sectorul de servicii se estimează pentru următoarele trei luni relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural +2%). Conform opiniei managerilor, prețurile de vânzare sau de facturare ale prestațiilor vor avea tendință de creștere moderată (sold conjunctural +11%).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 10 Octombrie 2012
Stire din Social : INS/ Câți români se mai căsătoresc
Vineri, 05 Octombrie 2012
Stire din Social : INS/ Au scăzut salariile românilor
Luni, 01 Octombrie 2012
Stire din Social : INS/ A crescut din nou șomajul
Pagina a fost generata in 0.6459 secunde