Finanțele vin cu explicații

Cum și în cât timp îți poți recupera taxa auto

739
Cum și în cât timp îți poți recupera taxa auto - fondrecuperaretaxaauto1-1395079142.jpg

Articole de la același autor

În urmă cu câteva săptămâni, premierul Victor Ponta anunța că toți cei care au achitat taxa de poluare, varianta din 2012, care a fost în vigoare până în primăvara lui 2013, declarată ilegală de Curtea de Justiție a Uniunii Europene, își pot lua banii înapoi. Lucrurile nu sunt însă deloc simple și, poate și mai important, sunt de durată.


Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Galați (DGRFP) a venit și ea cu câteva precizări importante referitoare la restituirea taxei pe poluare pentru autovehicule. Aspectul cel mai important, confirmat acum de Finanțe: plățile se vor realiza pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin achitarea în fiecare an a 20% din valoarea acestora. "În conformitate cu prevederile art. XV din Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 8/2014 (…), plata sumelor prevăzute prin hotărâri judecătorești având ca obiect restituirea taxei de poluare pentru autovehicule și a taxei pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, dobânzile calculate până la data plății integrale și cheltuielile de judecată, precum și alte sume stabilite de instanțele judecătorești, devenite executorii până la data de 31 decembrie 2015, se va realiza pe parcursul a cinci ani calendaristici, prin achi-tarea în fiecare an a 20% din valoarea acestora", se arată în informarea DGRFP Galați.


45 de zile, termen de soluționare
Cererile de restituire ale constănțe-nilor care își vor banii înapoi se soluționează în termen de 45 de zile de la înregistrare, spun reprezentanții DGRFP Galați, însă plata tranșelor anuale se efectuează conform unui grafic ce va fi stabilit de Administrația Fondului pentru Mediu. Foarte important, termenul de cinci ani prevăzut curge de la data împlinirii termenului de 45 de zile de la înregistrarea cererii de restituire depusă de contribuabil. De asemenea, în cursul termenului de cinci ani, orice procedură de executare silită se suspendă de drept. Și cei care au câștigat deja dreptul de a li se returna banii au de așteptat. Potrivit reprezentanților DGRFP Galați, "plățile restante la sumele aferente titlurilor executorii emise până la data intrării în vigoare a ordonanței de urgență și pentru care nu a fost demarată procedura de executare silită se efectuează cu respectarea prevederilor de mai sus".


Singura parte bună ar fi că sumele plătite se actualizează cu indicele prețurilor de consum comunicat de Institutul Național de Statistică. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.274 secunde