Cum se va calcula impozitul forfetar pentru turism și restaurante

169
Cum se va calcula impozitul forfetar pentru turism și restaurante - mariagrapini-1368446426.jpg
Impozitul forfetar va fi stabilit ca o sumă fixă, în funcție de anumiți indicatori pentru fiecare domeniu de activitate, urmând ca firmele să plătească mai puțin decât dacă ar aplica cota de 16% pe profit sau de 3% pe venit, a declarat ministrul pentru IMM-uri și turism, Maria Grapini, potrivit Mediafax.

"Pentru fiecare cod CAEN am identificat care sunt indicatorii relevanți care i-ar permite operatorului economic să facă un anumit venit. Concret, ce îl influențează pe un hotelier din București, din Covasna etc. în funcție de mărimea hotelului, de locație, de capacitate? Și atunci la restaurante am luat alți indicatori relevanți, la service auto și reparații auto alți indicatori relevanți și suma pe care o stabilim prin acest studiu pe care l-am propus Ministerului de Finanțe este o sumă fixă care a provenit plecând de la istoricul cât s-a plătit în 2011 impozit corectat cu acei indicatori relevanți", a afirmat Grapini, potrivit Mediafax, la o conferință organizată la BNR.

Ea a dat ca exemplu hotelurile de la mare și de la munte, unde este luată în calcul sezonalitatea pentru stabilirea sumei de plată.

"Am constatat că dacă le punem o sumă fixă, care este mai mică decât ar fi la o înregistrare corectă a veniturilor și cheltuielilor, fie 16% impozit pe profit, fie 3% pe cifra de afaceri, conformarea lunară este imediată, se simplifică foarte mult actul de control pentru că nu mai are ce controla, are de plătit o sumă fixă și atât", a explicat ministrul delegat pentru IMM-uri și turism.

Potrivit Mediafax, impozitul forfetar, care ar urma să fie introdus de la 1 iulie, va viza doar unele servicii, precum pensiuni, hoteluri, restaurante, saloane de înfrumusețare sau spălătorii auto.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4107 secunde