Cum poate influența mediul de afaceri deciziile luate de clasa politică

87

Articole de la același autor

Camera de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură Constanța (CCINA) este joi, 20 iunie, gazda conferinței cu tema "Ce șanse reale avem să influențăm politicile publice", din cadrul proiectului "Partener Activ și Informat". Evenimentul, organizat de Academia de Advocacy, se desfășoară la sediul CCINA, începând cu ora 14.00.

"Prin acest eveniment intenționăm să aducem la cunoștința mediului de afaceri tehnici și instrumente spre a-i sprijini în demersurile lor de influențare eficientă a legislațiilor defectuoase și a putea interveni activ la apariția noilor propuneri de reglementări care îi afectează", au explicat organizatorii.

În cadrul conferinței se vor prezenta și câteva instrumente utile, printre care și platforma virtuală "Vocea ta", prin care oamenii de afaceri pot beneficia de alerte legislative pe domeniile de interes încă din fazele de proiect, pornind de la nivel local, național, până la cel european, știind astfel ce priorități au decidenții politici și cum gândesc respectivele reglementări. "Prin acest instrument sporesc șansele de a acționa în procesul de consultări publice, imediat și online, către autoritatea aferentă reglementării. Se beneficiază, de asemenea, de răspunsul motivat al autorității corespunzătoare, în cazul în care recomandările nu au fost luate în considerare", explică organizatorii.

În plus, se va prezenta și biblioteca virtuală pe domenii specifice intervenției transparente către decizia publică (lobby și advocacy). Sunt disponibile peste o mie de volume de ultimă oră în domeniile de politici publice, democrație, transparență decizională, participare cetățenească la elaborarea politicilor publice, societate civilă, metode, tehnici și instrumente de advocacy, tehnici de argumentare și persuadare etc.

De asemenea, în cadrul conferinței se vor prezenta informații asupra existenței standardului profesional "Specialist în activitatea de lobby" și posibilitatea de a fi certificați în acest domeniu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 08 Iunie 2013
Stire din Economie : Afaceri de week-end
Pagina a fost generata in 0.6075 secunde