Creștere spectaculoasă a performanțelor EximBank

282
Creștere spectaculoasă a performanțelor EximBank - crestereperformanteeximbank-1560457175.jpg

Articole de la același autor

EximBank a încheiat al șaselea an consecutiv de creștere, cu un profit record și o urcare semnificativă în clasamentul băncilor după active. La finele anului 2018, banca administra expuneri totale în valoare de 8,0 miliarde de lei, în creștere cu 30% față de sfârșitul anului 2017, și înregistra un profit de 113,5 milioane de lei, reprezentând cea mai bună performanță financiară din ultimii nouă ani. 


"Rezultatul evidențiază eforturile băncii de valorificare a resurselor și capacitaților sale, cât și controlul strict al riscurilor și al cheltuielilor operaționale, în ciuda constrângerilor competitive ale pieței. Anul trecut, am crescut creditarea cu 27% față de 2017, ajungând la un portofoliu de credite de 4,6 miliarde de lei, lucru care ne-a consolidat poziția pe zona de creditare corporate prin câștigarea de cotă de piață. Creșterea activelor ne-a propulsat pe locul 12 în clasamentul băncilor de pe piața locală, cea mai înaltă poziție ocupată de EximBank până în prezent. Cât privește variația semnificativă a profitului față de anul precedent, aceasta a fost marcată major de îmbunătățirea calității activelor și de creșterea gradului de recuperare a creanțelor neperformante, dar și de buna gestionare a portofoliului de produse complementare finanțării - produse de trezorerie și cash management - care și-au majorat contribuția în profitul băncii", a declarat Traian Halalai, președintele executiv al EximBank. 


În 2018, banca și-a dublat numărul de clienți, iar soldul creditelor trase s-a triplat (de la 1,0 miliarde de lei la peste 3,4 miliarde de lei), comparativ cu 2012. Finanțarea și garantarea IMM-urilor reprezintă 84% din contractele noi încheiate de bancă. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 03 Mai 2018
Stire din Economie : Meridianele economiei
Pagina a fost generata in 0.4729 secunde