Crește îngrijorarea UE privind atacurile din spațiul cibernetic

212

Articole de la același autor

Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia se declară ferm în favoarea unui spațiu cibernetic deschis, stabil și sigur, în care drepturile omului, libertățile fundamentale și statul de drept să fie respectate. Ciberspațiul oferă importante posibilități pentru dezvoltarea socială, politică și economică, se arată într-o declarație făcută de Înaltul Reprezentant, în numele UE.

Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia sunt îngrijorate de înmulțirea, în ciberspațiu, a comportamentelor rău-intenționate prin care se urmărește subminarea integrității, a securității și a competitivității economice a UE, precum și de cazurile tot mai numeroase de furt de drepturi de proprietate intelectuală facilitat prin mijloace informatice. Utilizarea abuzivă a tehnologiei informației și comunicațiilor (TIC) ar putea avea efecte destabilizatoare și în cascadă, însoțite de riscuri sporite de conflict.

Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia adresează actorilor rugămintea insistentă de a nu mai întreprinde activități rău-intenționate de acest gen și îndeamnă toți partenerii să consolideze cooperarea internațională pentru promovarea securității și stabilității în spațiul cibernetic. Ele sunt hotărâte să continue acțiunile de neutralizare a activităților rău-intenționate și țin să intensifice cooperarea cu partenerii internaționali în acest sens.

Uniunea Europeană și statele membre ale acesteia monitorizează și abordează în permanență provocările lansate din spațiul cibernetic atât la nivel intern, cât și la adresa politicii lor externe și de securitate. Eforturile lor merg în direcția consolidării rezilienței cibernetice, a sensibilizării unui număr mai mare de societăți comerciale și de cetățeni și a recurgerii la măsuri diplomatice de reacție. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3663 secunde