Crescătorii constănțeni de ovine și caprine pot depune cererile de plată

147

Articole de la același autor

În perioada 5 - 30 aprilie constănțenii pot depune cererea de plată aferentă anului 2013, în cadrul plăților naționale directe complementare - sector zootehnic, speciile ovine și caprine, au anunțat ieri reprezentanții Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA).

De această primă pe cap de animal pot beneficia producătorii agricoli crescători de ovine, persoane fizice, persoane juridice și/sau persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale sau familiale.

Solicitanții trebuie să depună cererea aferentă fiecărei exploatații cu cod ANSVSA la centrul APIA județean / local pe a cărui rază teritorială se află înregistrată exploatația de ovine și / sau caprine.

Prima pe cap de animal se acordă o singură dată pe an producătorilor agricoli, înscriși în evidența APIA cu cod unic de identificare, pentru femele ovine și / sau femele caprine identificate conform legislației în domeniu, care îndeplinesc cumulativ următoarele condiții: efectivul din exploatație să fie de minimum 50 de capete femele de ovine / 25 de capete femele de caprine, care au împlinit vârsta de minimum un an până la 31 martie a anului în care se face solicitarea primei; efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicită prima să fie înscris în Registrul Național al Exploatațiilor la data solicitării primei; efectivul de femele ovine / femele caprine pentru care se solicită prima să fie menținut în exploatație la adresa menționată în cerere pe perioada de retenție până la data de 3 august 2013; cererea să fie vizată de asociațiile crescătorilor de ovine / caprine legal constituite, viză care atestă efectivele de ovine / caprine pentru care se poate solicita primă.

Depunerea cererilor se poate face individual sau prin reprezentant legal ori prin intermediul reprezentantului asociațiilor crescătorilor de ovine / caprine legal constituite. Pentru depunerea cererii vizate de o asociație a crescătorilor de ovine / caprine legal constituite, prin intermediul reprezentantului asociației crescătorilor de ovine / caprine, solicitantul trebuie să-și dea acordul în scris. Cererile pot fi completate și online individual sau prin operatorii SNIIA prin accesarea site-ului www.apia.org.ro. După tipărire, cererea vizată de asociațiile crescătorilor de ovine / caprine legal constituite se depune la centrul local/județean al APIA.

Controlul la fața locului se desfășoară în perioada 3 mai - 3 august 2013 pentru speciile ovine și caprine, la adresa menționată în cerere, timp în care solicitanții primelor au obligația de a menține în exploatație efectivul de animale pentru care au solicitat primă. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4958 secunde