Copil opărit grav, tratat acasă ca în Evul Mediu, de frica Poliției

324
Copil opărit grav, tratat acasă ca în Evul Mediu, de frica Poliției - copilspital913316001474703361-1517923661.jpg

Articole recomandate

Un copil de doi ani a fost ținut acasă și tratat cu leacuri băbești, după ce a căzut într-o oală cu apă clocotită, când părinții nu erau acasă. Mama și bunica n-au vrut să o ducă pe fetiță la spital, de frica poliției. După două zile de tratamente ca-n Evul Mediu, o rudă a aflat de situația fetiței, a sunat la 112, iar copilul a fost dus la spital, în stare gravă. Poliția a deschis un dosar penal, iar Protecția Copilului face verificări, scrie digi24.ro


Fetița de doi ani și șase luni din comuna suceveană Voitinel a căzut joi dimineață într-o oală cu apă clocotită. Era acasă împreună cu ceilalți trei frați. Când a venit mama acasă, a găsit copilul opărit pe față, pe abdomen și pe mâini.

"A fost dusă la fântână, cândd a venit și a intrat pe ușă, atunci a apucat fetița să pice, în momentul ăla", susține Petru Beghian, tatăl.

"I-am pus și noi băbește. I-am dat cu spray, cu ulei, de ăsta, de mâncare, și i-am pus niște drojdie", povestește Oana Ciuci, bunica fetiței.

Părinții spun că nu au avut telefon la îndemână să sune la salvare. Însă ruda care a făcut apelul la 112 îi contrazice.

"Mama copilului a zis că nu vrea să meargă la spital pentru că se teme că-i ia copiii, eu atunci m-am enervat și am sunat la 112, la poliție, a venit salvarea, a venit poliția", a povestit ruda.

Abia după două zile de chin, fetița a ajuns cu o ambulanță la Spitalul Județean de Urgență din Suceava. Medicii s-au îngrozit când i-au aflat povestea.

"A venit cu arsuri gradele III-IV, cea ce înseamnă foarte profund, pe aproximativ 25% din suprafața corpului, prin lichid fierbinte și corp incandescent", a declarat Mihai Ardeleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean Suceava.

Fetița a fost apoi transferată la un spital din București.

Medicii atrag atenția părinților care ajung în astfel de situații să apeleze de urgență la un specialist, fie medic de familie, fie să sune la 112 pentru că arsurile sunt foarte periculoase mai ales în cazul copiilor.

"Poate fi chiar granița dintre viață și moarte, un copil se deshidratează foarte repede", subliniază Mihai Ardeleanu.

Cei de la Protecția Copilului s-au autosesizat și au deschis o anchetă.

"Mai sunt acasă trei copii care sunt în grija tatălui, o echipă de la serviciul Urgențe se va deplasa la fața locului pentru a evalua situația minorilor din familie", a declarat Nicoleta Daneliuc, purtător de cuvânt al DGASPC Suceva.

Și polițiștii au făcut verificări și au deschis dosar penal pentru vătămare din culpă și rele tratamente aplicate minorului.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3608 secunde