"Cooperarea economică româno-indiană ar trebui să aibă la bază sectoare precum IT, petrol și construcția de nave"

192

Articole recomandate

Principalele linii de dezvoltare ale cooperării economice româno-indiene ar trebui să aibă la bază sectoare precum IT, petrol și gaze, agricultură, industria metalurgică, industria componentelor auto, transportul maritim și construcția de nave, a apreciat președintelui Camerei de Comerț și Industrie a României (CCIR), Mihai Daraban, la întâlnirea cu ambasadorul Indiei în România, Thanglura Darlong.

''Ne dorim ca nivelul schimburilor comerciale de bunuri și servicii dintre cele două țări să crească atât prin dezvoltarea afacerilor, cât și prin diversificarea lor. Piața forței de muncă din România înregistrează, în prezent, un anume deficit, iar India poate fi o sursă importantă de personal calificat'', a susținut președintele CCIR.

Conform unui comunicat de presă transmis vineri AGERPRES, ambasadorul Indiei în România, a precizat că, 2018, an în care se împlinesc 70 de ani de la inițierea relațiilor diplomatice dintre India și România, reprezintă oportunitatea perfectă în ceea ce privește intensificarea schimburilor comerciale și a inițiativelor de afaceri între cele două state.

Conform informațiilor oferite de ONRC, la nivelul lunii mai 2018, pe teritoriul României activează un număr de 305 companii indiene, cu un capital total subscris de 17,76 milioane euro. La nivelul anului 2017, valoarea totală a schimburilor comerciale dintre România și India s-a cifrat la 571,39 milioane euro.

România a exportat, în principal, mașini, aparate și echipamente electrice, cu o pondere de 55,9%. În același timp, importurile din India au vizat metale și produse din metal (25,1%), produse chimice și farmaceutice (22%), mașini și echipamente (14,2%), produse textile (8,4%), produse alimentare (6,7%), mijloace de transport și componente (6,6%), materiale plastice și cauciuc (5,4%). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4426 secunde