CNAPMC participă într-un proiect internațional destinat navigației pe Dunăre

261
CNAPMC participă într-un proiect internațional destinat navigației pe Dunăre - cnapmcparticipaintrunproiectinte-1593613148.jpg

Articole de la același autor

În ziua de 1 iulie 2020 a fost lansat proiectul "Dionysus", finanțat din fonduri europene, în cadrul programului transnațional "Dunărea", a anunțat Compania Națională Administrația Porturilor Maritime Constanța. Proiectul are un buget de 3,6 milioane euro, din care 347.378 euro reprezintă contribuția CNAPMC, iar durata de implementare este de 30 de luni.

Proiectul "Dionysus" este realizat de un consorțiu format din 26 de parteneri din: România (inclusiv Ministerul Transporturilor, Infrastructurii și Comunicațiilor și CNAPMC), Austria, Slovenia, Ungaria, Croația, Bulgaria, Serbia, Ucraina, Moldova. Lider de proiect este Pro Danube Romania, o asociație care promovează transportul pe Dunăre.

"Dionysus" se bazează pe rezultatele proiectului "Daphne", finalizat în decembrie 2018, din care CNAPMC a făcut parte. Obiectivul său principal este transformarea porturilor dunărene în huburi performante, mai bine conectate și integrate, care să facă parte din lanțurile de transport multi și intermodale relevante și care să devină locații preferate pentru dezvoltarea investițiilor în industrie.

CNAPMC va contribui la realizarea majorității activităților prevăzute în proiect, cea mai relevantă implicare fiind participarea la realizarea unor studii în domeniul transportului de containere și digitalizării. Totodată, va coordona realizarea unui Master Plan de infrastructură pentru industria de croaziere fluviale, cu scopul facilitării creșterii durabile a acestui sector.

Proiectul va genera un set de planuri de dezvoltare portuară de-a lungul Dunării, pe baza lor urmând a fi lansate proiecte de investiții cu finanțare europeană, se arată în comunicatul dat publicității. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.1862 secunde