CFR, mobilizată de televiziuni ca să repare Podul Constanța

215
CFR, mobilizată de televiziuni ca să repare Podul Constanța - pod-1524667196.jpg

Articole recomandate

Compania care administrează rețeaua națională de căi ferate, CFR SA, va desfășura în luna mai 2018 lucrări de intervenție în zona Podului Constanța, din București, în baza avizului emis de Primăria Municipiului București, la solicitarea Regionalei CF București.


Situația podului, aflat pe Calea Griviței, a fost amplu dezbătută în ultimele zile, după publicarea unor poze care arată un nivel avansat de degradare al acestuia, potrivit News.ro.

"Lucrările de intervenție se vor executa în zona Podului Constanța, administrată de CFR, la km 4+327, în anumite intervale orare doar în cursul nopții, când traficul este mai scăzut, astfel încât impactul acestor lucrări asupra celor care tranzitează zona să fie cât mai mic. Pentru menținerea condițiilor optime și de siguranță rutieră, traficul în zona Podului Constanța, în perioada intervenției, va fi dirijat și semnalizat temporar cu ajutorul indicatoarelor rutiere", se arată într-un comunicat de miercuri al companiei.

Totodată, în paralel cu desfășurarea lucrărilor de intervenție, Regionala CF București continuă parcurgerea etapelor premergătoare implementării programului de reparații la Podul Constanța, pentru zona administrată de CFR SA, potrivit companiei.

Până în prezent au fost elaborate expertiza tehnică și DALI (documentație tehnico-economică similară studiului de fezabilitate), documentații tehnice obligatorii în vederea demarării procedurilor de lansare a licitației pentru elaborarea proiectului tehnic și execuția lucrărilor de reparații, potrivit CFR SA.

"Valoarea estimativă a lucrărilor de reparații, conform devizului general emis, este de 5,13 milioane lei, licitația urmând a fi lansată în semestrul II al acestui an", se arată în comunicat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7781 secunde