CERONAV: Două noi proiecte cu finanțare europeană

388
CERONAV: Două noi proiecte cu finanțare europeană - clcovidiucupsa1872-1349972331.jpg
Centrul Român pentru Pregătirea și Perfecționarea Personalului din Transporturi Navale – CERONAV va derula două noi proiecte cu finanțare europeană.

"În timp ce alte sectoare de activitate se confruntă cu mari probleme în ceea ce privește absorbția fondurilor europene, CERONAV reușește să facă acest lucru cu succes, dovadă fiind numărul semnificativ de proiecte derulate" a afirmat Ovidiu Cupșa, directorul general al CERONAV.

Proiectul HINT- Harmonized Inland Navigation Transport through education and information technology, coordonat de CERONAV, reunește un număr de 18 parteneri din opt țări europene (România, Austria, Slovacia, Croația, Bulgaria, Ungaria, Serbia, Ucraina) și are ca obiectiv general cooperarea transnațională la nivelul instituțiilor de instruire, administrațiilor navale și companiilor de transport pe ape interioare în vederea sporirii competențelor acestora și creării unei mai mari mobilități a forței de muncă la nivel european.

Proiectul PLATINA II – Platform for the implementation of NAIADES, la care CERONAV va participa ca partener, este o continuare a proiectului PLATINA ce se va finaliza luna aceasta și are ca obiectiv definitivarea standardelor de instruire și certificare în sectorul navigației pe ape interioare.

În prezent ambele proiecte se află în fază de negocieri cu Secretariatul Tehnic Comun al Programului de Cooperare Transnațională pentru Europa de Sud Est și respectiv Comisia Europeană în sensul detalierii activităților ce vor fi implementate, contractele de finanțare urmând să se semneze în primul trimestru al anului viitor.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2732 secunde