Cercetare BCR: Banii, motiv de ceartă în cuplu

de Cuget Liber Luni, 24 Februarie 2020 115
Peste 51% dintre români recunosc că au avut neînțelegeri în cuplu din cauza banilor, iar printre subiectele cele mai frecvente de ceartă se numără cheltuielile prea mari sau zgârcenia, arată o cercetare realizată de Banca Comercială Română, prin Școala de Bani, potrivit Agerpres.

Studiul "Banii în cuplu" mai arată că românii preferă să își țină banii la comun (67%), să administreze împreună bugetul familiei (77%), însă cu toate acestea doar 41% dintre aceștia au conturi de economii comune. Concluziile studiului mai arată că 60% dintre respondenți contribuie în mod egal la cheltuielile în casă, iar 65% dintre români nu au ascuns niciodată economii sau bonusuri față de partener.

În ceea ce privește stilul de a-și gestiona banii, 64% dintre respondenți spun că stilul de a-și gestiona banii este diferit de cel al partenerului, 51% dintre aceștia menționând că partenerul este chibzuit, 19% afirmă că este foarte chibzuit, iar 25% afirmă că este foarte cheltuitor. În schimb, în ceea ce privește economiile, 30% pun bani deoparte pentru sănătate și educația copiilor, 25% pentru vacanțe, 26% pentru casă, iar restul pentru pensie, mașină și alte lucruri. De asemenea, 98% dintre respondenți spun că se consultă cu partenerul înainte de a face achiziții majore.

Studiul mai arată că printre subiectele cele mai frecvente de ceartă se numără obiceiurile financiare: cheltuieli prea mari, zgârcenie, cheltuieli uzuale, plan de economii și decizii majore de achiziții.

Studiul "Banii în cuplu" a fost realizat online de către Școala de Bani în perioada 14-23 februarie, fiind completat de 1.000 respondenți, preponderent din mediul urban, cu vârsta între 18 și 55 de ani.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Economie

ieri, ora 17:41

Ultima oră

Titlurile zilei