Cercetare BCR: Banii, motiv de ceartă în cuplu

169
Cercetare BCR: Banii, motiv de ceartă în cuplu - dddd-1582538014.jpg

Articole recomandate

Peste 51% dintre români recunosc că au avut neînțelegeri în cuplu din cauza banilor, iar printre subiectele cele mai frecvente de ceartă se numără cheltuielile prea mari sau zgârcenia, arată o cercetare realizată de Banca Comercială Română, prin Școala de Bani, potrivit Agerpres.

Studiul "Banii în cuplu" mai arată că românii preferă să își țină banii la comun (67%), să administreze împreună bugetul familiei (77%), însă cu toate acestea doar 41% dintre aceștia au conturi de economii comune. Concluziile studiului mai arată că 60% dintre respondenți contribuie în mod egal la cheltuielile în casă, iar 65% dintre români nu au ascuns niciodată economii sau bonusuri față de partener.

În ceea ce privește stilul de a-și gestiona banii, 64% dintre respondenți spun că stilul de a-și gestiona banii este diferit de cel al partenerului, 51% dintre aceștia menționând că partenerul este chibzuit, 19% afirmă că este foarte chibzuit, iar 25% afirmă că este foarte cheltuitor. În schimb, în ceea ce privește economiile, 30% pun bani deoparte pentru sănătate și educația copiilor, 25% pentru vacanțe, 26% pentru casă, iar restul pentru pensie, mașină și alte lucruri. De asemenea, 98% dintre respondenți spun că se consultă cu partenerul înainte de a face achiziții majore.

Studiul mai arată că printre subiectele cele mai frecvente de ceartă se numără obiceiurile financiare: cheltuieli prea mari, zgârcenie, cheltuieli uzuale, plan de economii și decizii majore de achiziții.

Studiul "Banii în cuplu" a fost realizat online de către Școala de Bani în perioada 14-23 februarie, fiind completat de 1.000 respondenți, preponderent din mediul urban, cu vârsta între 18 și 55 de ani.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7041 secunde