Centru de instruire pentru piloți, echipat cu un simulator complet de zbor FFS

271
Centru de instruire pentru piloți, echipat cu un simulator complet de zbor FFS - centrudeinstruire-1532015891.jpg

Articole recomandate

Guvernul a aprobat în ședința de joi, 19 iulie 2018, indicatorii tehnico - economici pentru construirea unui centru de instruire pentru piloți, echipat cu un simulator complet de zbor FFS (Full Flight Simulator) Boeing 737 NG.

Realizarea acestei investiții de către Școala Superioară de Aviație Civilă, aflată în subordinea Ministerului Transporturilor, va crea infrastructura necesară pentru prima facilitate din România dotată cu simulatoare de zbor complete tip FFS destinată formării și pregătirii piloților, se arată într-un comunicat de presă. Va fi și primul simulator complet de zbor pentru Boeing 737 NG din Europa de Est.

Conform legislației în vigoare, piloții trebuie să facă pregătire pe un astfel de simulator de zbor complet ca să zboare pe aparate Multi-Crew. În prezent aceștia se pregătesc și își mențin antrenamentul în afara țării, cu costuri substanțiale pentru companiile aeriene care operează în România. Având în vedere costurile ridicate ale investiției, nicio entitate din țară nu pune la dispoziția piloților o astfel de tehnologie.

Școala Superioară de Aviație Civilă (SSAvC) organizează cursuri și programe de pregătire, instruire și perfecționare, teoretice și practice, de zbor pentru tot personalul aeronautic.

Simulatoarele de zbor aflate acum în dotarea SSAvC sunt doar de tip static, pregătirea pe acestea fiind doar una dintre etapele pe care piloții trebuie să le parcurgă în cadrul programelor de pregătire inițială. Noul simulator va da posibilitatea tinerilor piloți să se specializeze pe un tip avion, respectiv Boeing 737 NG, foarte răspândit la nivel mondial. Totodată, va permite piloților cu experiență să-și facă în România pregătirea recurentă necesară menținerii licenței.

Valoarea investiției se ridică la 63 de milioane de lei, iar pentru acest proiect sunt luate în calcul mai multe surse de finanțare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7856 secunde