Celco Grup înalță un ansamblu rezidențial ultramodern spre beneficiul orașului și al propriilor angajați

5514
Celco Grup înalță un ansamblu rezidențial ultramodern spre beneficiul orașului și al propriilor angajați - celcogrupinaltaunansamblureziden-1582136036.jpg

Articole de la același autor

Responsabilitatea socială a corporațiilor este un concept lansat după cel de Al Doilea Război Mondial. El se referă la datoria pe care companiile o au față de toate părțile implicate în desfășurarea activității lor economice: propriii angajați și familiile lor, clienții, comunitățile locale, societatea în ansamblu. Deși a făcut o carieră de succes în literatura de specialitate, conceptul este ignorat de marea majoritate a practicienilor. În România, numărul agenților economici care au programe de responsabilitate socială este extrem de redus, iar în județul Constanța exemplele sunt rarisime.

Cunoscutul Celco Grup, ale cărui companii activează în industria materialelor de construcții, industria portuară, turism și sectorul imobiliar, se numără printre puținele entități economice din țara noastră a căror filozofie și practică organizațională are la bază responsabilitatea socială. De-a lungul anilor s-a implicat cu consecvență în numeroase acțiuni sociale și de mediu și a realizat investiții în interesul comunității.

Cel mai recent exemplu de responsabilitate socială este lansarea proiectului de construcție a unui ansamblu rezidențial ultramodern în Constanta, pe un teren cu suprafața de 4.135 mp, cu deschidere de 55 m spre strada Barbu Ștefănescu Delavrancea și 45 m spre strada Salcâmilor. Locația a aparținut unei foste baze a Direcției Județene de Drumuri și Poduri Constanța care ajunsese o ruină și fusese transformată în groapă de gunoi. Pe vremea când funcționa, baza atrăgea un trafic auto greu și intens, spre disperarea locuitorilor din zonă.

Acum, Grupul Celco va ridica o adevărată bijuterie arhitectonică, care va mări zestrea locativă a Constanței și va face ca valoarea zonei să crească. Proiectul este conceput astfel încât să respecte cu supra-măsură toate exigențele și normativele urbanistice impuse de edilii orașului.

Iată, din cei 4.135 mp de teren disponibil, construcția va ocupa doar 33%, respectiv 1.364,55 mp, CUT (coeficientul de ocupare) fiind de 1,8325. Restul terenului este destinat spațiilor verzi și parcărilor.

Grădina ansamblului rezidențial se va întinde pe 1.825,58 mp. Ați mai pomenit așa ceva în Constanța, stimați cititori? În timp ce clădirile au înghițit spațiile verzi în ultimii 20 de ani, uite că vine Grupul Celco și strică "tradiția", construind un adevărat parc, acolo unde erau doar clădiri în paragină și munți de gunoaie.

Complexul urbanistic include: 63 de locuințe cu balcoane, din care 13 studiouri (cu suprafețe de până la 52 mp), 40 de apartamente cu două camere (până la 88 mp), 10 apartamente cu trei camere (până la 117 mp); 112 locuri de parcare, din care 57 supraterane și 55 subterane; boxe la subsolul clădirii, pentru fiecare apartament; bucătării cu cămară; terase generoase; o sală de sport.

În funcție de preferințele viitorilor locatari, la parter va fi construită o piscină sau un spațiu comercial. Prin construcție, clădirea va fi eficientă energetic. Va fi dotată cu instalații termice, sanitare, electrice, de telefonie și internet, cu sistem de avertizare în caz de incendiu și de antiefracție.

Proiectul a stârnit interesul constănțenilor. Până la această oră au fost înregistrate 150 cereri de cumpărare a locuințelor. Dar intențiile Grupului Celco sunt cu totul altele. Locuințele vor fi închiriate, în principal, angajaților companiilor din componență. Astfel, prin rezolvarea nevoilor locative ale acestora, se asigură stabilizarea forței de muncă.

Sunt convins că dacă exemplul Grupului Celco ar fi preluat și de alte companii din țară, s-ar pune capăt migrației masive a forței de muncă și

n-am mai fi nevoiți să apelăm la importul de mână de lucru străină.

Pădurea Celco și fapte bune fără număr

Stimați cititori, ați auzit de pădurea Celco? Iată, în timp ce suprafețe tot mai mari de păduri dispar de pe dealurile și munții României, compania Celco SA plantează păduri în Dobrogea. În anul 2019, peste 200 de voluntari din cadrul unității și voluntari independenți au participat la campania de împădurire din vecinătatea localităților Mihail Kogălniceanu și Luminița. În apropierea fabricii de var și a carierei de calcar aflate în proprietatea companiei, pe o suprafață de 1,6 hectare, vor prinde rădăcini 6.000 de puieți de sălcioară. Suprafața de teren pusă la dispoziție de către Primăria Mihail Kogălniceanu va fi extinsă cu alte 1,9 hectare, pe care, în această primăvară, va fi reluată acțiunea de împădurire. Celco și-a propus să continue, an de an, campania de împădurire a județului și de întreținere a acestor păduri.

În plus, grupul de firme Celco susține financiar, prin sponsorizări de peste 400.000 de euro anual, un număr impresionant de proiecte umanitare, culturale, medicale, sportive, religioase etc. Dintre acestea amintim:

- susținerea evenimentului sportiv anual "Cupa Celco" la tenis de câmp pentru tineri și veterani (ajuns la a 12-a ediție în anul 2020) și a echipei de handbal a Constantei;

- sponsorizarea Muzeului de Istorie Națională și Arheologie Constanța în realizarea Expoziției permanente "Comunismul în Dobrogea (1945-1989)", în memoria foștilor deținuți politici;

- sponsorizarea Direcției Județene de Cultură Constanța, pentru editarea albumului "Constanța – monumente istorice".

- dotarea Spitalului Județean Constanța cu un aparat de radiologie digitalizat pentru copii, patru dializoare ultramoderne, masă de operație pentru pediatrie, patru ecografe mobile etc.

- sponsorizarea unor școli și licee, a caselor de copii și căminelor de bătrâni, a asociațiilor "Dăruiește Viața" și "Dăruiește Aripi", a lăcașelor de cult.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 25 Decembrie 2019
Stire din Social : USR a pus gând rău mașinilor abandonate
Pagina a fost generata in 0.4347 secunde