Cel de-al treilea pod peste Dunăre, la Zimnicea. România și Bulgaria vor încheia un acord interguvernamental

221
Cel de-al treilea pod peste Dunăre, la Zimnicea. România și Bulgaria vor încheia un acord interguvernamental - pod-1561647089.jpg

Articole recomandate

România și Bulgaria vor elabora un acord interguvernamental privind construcția unui al treilea pod peste Dunăre, între orașele Svishtov și Zimnicea, au convenit miniștrii Transporturilor din cele două țări, Rossen Zhelyazkov și Răzvan Cuc, scrie Agerpres, citând BTA.


Cei doi oficiali au fost de acord să vină cu o variantă preliminară a acordului până la sfârșitul lunii iulie și să o propună spre ratificare Parlamentelor naționale, după adoptarea sa de către guvernele celor două țări.


Construcția unui al treilea pod peste Dunăre este importantă atât pentru Bulgaria și România, cât și pentru Uniunea Europeană deoarece o astfel de facilitate ar fi parte din rețeaua europeană de transport, a apreciat ministrul bulgar al Transporturilor.


Rossen Zhelyazkov a discutat cu Răzvan Cuc și despre posibilitatea construirii celui de-al treilea pod peste Dunăre printr-o procedură europeană de selecție a unui investitor privat, în conformitate cu Directiva 2014/23/EU a Parlamentului Europeană și a Consiliului din 26 februarie 2014 cu privire la acordarea contractor de concesionare. Cei doi miniștri cred că trei ani este o perioadă fezabilă pentru finalizarea podului.


Podul peste Dunăre de la Giurgiu-Ruse a fost inaugurat în 1954, iar ultima reparație capitală a fost făcută în 1997.


În anul 2013 a fost inaugurat podul de la Calafat-Vidin, cel de-al doilea pod de trecere peste Dunăre între România și Bulgaria. Distanța dintre cele două poduri peste Dunăre între România și Bulgaria este de 400 de kilometri.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7814 secunde