Ce mănâncă românii?

de Ion TIȚA-CĂLIN Joi, 17 Octombrie 2019 150
Potrivit Institutului Național de Statistică, structura consumului
alimentar al locuitorilor României, în anul 2018, a fost următorul (valorile reprezintă media pe o persoană, pe lună): 
- Pâinea și produsele de franzelărie reprezintă unul din alimentele de bază pentru toate categoriile de gospodării românești. În anul 2018, consumul a fost de 8 kg (8,20 kg în 2017);
- Consumul de carne proaspătă a fost de 3,60 kg. Împreună cu preparatele din carne, acesta se ridică la 4,84 kg, în creștere față de anul anterior cu 0,09 kg. 


- Consumul de lapte a fost de 5,63 litri (5,77 litri în 2017). În cazul pensionarilor, consumul a fost de 6,08 litri (6,21litri în 2017);
- Consumul de brânzeturi și smântână este mai ridicat la pensionari, 1,66 kg, și mai scăzut la șomeri, 1,08 kg;
- Cartoful este un aliment care se consumă în cantități relativ apropiate în toate categoriile de gospodării. Consumul mediu lunar pe o persoană a fost de 3,02 kg, în 2018. 


- Consumul de legume și conserve din legume a fost de 8,08 kg, în creștere față de anul anterior cu 0,09 kg; 
- Consumul de fructe este de nivel relativ scăzut, fiind de 4,03 kg în anul 2018 și 3,90 kg în anul 2017.


Taguri

Alte ştiri din sectiunea Economie

Ultima oră

Titlurile zilei