Ce așteptări au managerii pentru următoarele luni

113
Ce așteptări au managerii pentru următoarele luni - firmelecautadinnoumanageridetop-1364458903.jpg

Potrivit opiniilor exprimate în luna martie 2013, de către managerii societăților comerciale, se conturează pentru perioada martie - mai tendință de creștere în sectorul de comerț și construcții și creștere moderată în industria prelucrătoare și servicii, în raport cu cele trei luni anterioare, conform indicatorului sold conjunctural publicat astăzi de Institutul Național de Statistică (INS).


Mai exact, potrivit estimărilor din luna martie 2013, în activitatea de construcții se va înregistra pentru următoarele trei luni creștere a volumului producției (sold conjunctural +17%) și creștere moderată a stocului de contracte și comenzi (sold conjunctural +10%). Managerii estimează relativă stabilitate a numărului de salariați (sold conjunctural -5%), iar referitor la prețurile lucrărilor de construcții, se preconizează creștere moderată a acestora (sold conjunctural +7%).


În cadrul anchetei de conjunctură din luna martie 2013, managerii din industria prelucrătoare preconizează pentru următoarele trei luni, creștere moderată a volumului producției (sold conjunctural +13%). Pentru unele dintre activități se va înregistra tendință de creștere în ceea ce privește estimarea producției și anume: fabricarea autovehiculelor de transport rutier, a remorcilor și semiremorcilor (sold conjunctural +35%), fabricarea produselor din tutun și fabricarea altor produse din minerale nemetalice (solduri conjuncturale +31%). Pentru prețurile produselor industriale, se prognozează creștere moderată a acestora în următoarele trei luni (sold conjunctural +6%). În ceea ce privește numărul de salariați se estimează relativă stabilitate, soldul conjunctural fiind de -1% pe total industrie prelucrătoare.


Pe de altă parte, cererea de servicii (cifra de afaceri) va cunoaște creștere moderată (sold conjunctural +11%).
În sectorul de comerț cu amănuntul, managerii au estimat pentru următoarele trei luni tendință de creștere a activității economice (sold conjunctural +18%) și a volumului total al vânzărilor de mărfuri (sold conjunctural +23%).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3113 secunde