Câți bani vor băncile pentru apartamentele din Constanța scoase la licitație

4006
1
Câți bani vor băncile pentru apartamentele din Constanța scoase la licitație - apartament-1318951667.jpg

Articole de la același autor

Băncile sunt, în continuare, adevărate agenții imobiliare. Sute de constănțeni care nu au mai reușit să-și achite creditele în ultimii ani au rămas fără case, terenuri, și chiar fără mașini, după ce s-a trecut la valorificarea amiabilă a garanțiilor, ori la executarea silită.
Este, însă, un proces de recu-perare a datoriilor destul de anevoios, din cauza prețurilor nu tocmai mici pe care le solicită unele bănci pentru aceste bunuri, contrar impresiei că achiziționarea unui apartament de licitație ne-ar costa mai puțin. În majoritatea cazurilor nu este deloc așa, însă la un moment dat, mai ales dacă proprietatea respectivă rămâne un timp mai îndelungat nevândută, este posibil să fie o afacere destul de bună.
Să vedem ce scot la vânzare/licitație băncile, în județul Constanța. "Ofertele" Leumi Bank, par destul de avantajoase: pe 24 octombrie are loc (toate licitațiile au loc la sediul central din București) vânzarea la licitație publică a unui apartament din Constanța, strada Solidarității (din cartierul Inel I, zona Marvimex), cu o suprafață de 45 mp. Prețul de pornire este 21.750 euro. Aceeași bancă organizează o licitație, pe 21 octombrie, la ora 10.00, și pentru un apartament cu două camere de pe strada Pandurului, din Poarta 6, de 48 mp, cu un preț de pornire de 21.000 euro, iar pe 28 octombrie, ora 11.00, se încearcă vânzarea unui apartament cu două camere, de pe Aleea Brizei (tot Poarta 6), de 50 mp, cu un preț de pornire de 27.750 euro. Tot de la aceeași sumă începe și licitația (programată pentru 20 octombrie, ora 13.00) pentru un apartament cu trei camere, de 56 mp, de pe Baba Novac. Se poate și mai "bine" pentru potențialii cumpărători. Pe 31 octombrie, la 11.30, are loc o licitație pentru un apartament cu două camere, situat tot pe strada Baba Novac, de 42 mp, primul preț fiind 18.000 euro.


* * *
O altă bancă, Piraeus Bank, încearcă să vândă (în cadrul unei licitații ce se va desfășura pe 14 noiembrie, ora 11.00, la sediul central din București) un apartament cu două camere semidecomandat, transformat în trei camere, de pe strada Cri-zantemelor, de 45 mp, cu cel puțin 42.000 euro - preț de por-nire. Un alt exemplu ar fi și un apartament cu trei camere, din Năvodari, de pe strada Nuferilor, pentru care prețul de pornire la licitația ce se va organiza pe 31 octombrie, la ora 14.00, este 30.750 euro.
Libra Bank vrea să scape de un teren intravilan din Ovidiu (numai bun pentru construirea unei case), de 625 mp, situat între DN2A și varianta Constanța - Ovidiu, în imediata apropiere a variantei, care nu dispune de utilități, pentru care cere 137.931 lei.
BRD, organizează, de exemplu, o licitație, pe 25 octombrie, în cadrul căreia vrea să vândă un apartament cu trei camere de 64 mp, din Cernavodă, strada Panait Cerna, cu 120.469 lei (preț de pornire), iar pe 26 octombrie, un apartament cu două camere semidecomandat, din municipiul Constanța, strada Bradului, de 55 mp, cu 141,299 lei. Pentru un alt apartament, de această dată cu patru camere, din Poarta 6, de pe Aleea Brizei, cu o suprafață utilă de 89 mp, BRD cere 56.250 euro. În plus, alte șapte terenuri, unele cu construcții pe ele, sunt scoase luna aceasta la licitație în Constanța, Ovidiu, Mangalia sau Costinești.


* * *

Și în portofoliul Băncii Tran-silvania găsim la această oră opt apartamente care își caută un proprietar, cu prețuri cuprinse între 38.000 euro și 80.000 euro. Cu 38.000 euro am putea cumpăra un apartament cu două camere, de 44 mp, de pe strada Crișana, construit în 1980, fără îmbunătățiri, iar cu 80.000 euro, un apartament cu trei camere, de pe Bulevardul Tomis, din zona Boema, de 62 mp, de asemenea construit în 1980, dar cu îmbunătățiri.
OTP Bank scoate la licitație, pe 26 octombrie, un apartament cu patru camere de pe strada Aleea Prieteniei, cu 68.341 franci elvețieni.
Și numărul anunțurilor publicate de CEC Bank în ultima perioadă este semnificativ, la fel ca și cel al Unicredit Țiriac Bank sau Raiffeisen Bank sau a celor-
lalte instituții de credit care își desfășoară activitatea în Ro-mânia. 

Comentează știrea

Aurelia
19 octombrie 2011
Nelamurire

Am o nelamurire. La noi in scara, un individ care isi facuse o firma, nu stiu exact [pe ce domeniu de activitate, adica un gen de romanas care s-a vazut la bani multi dintr-o data, bineinteles bani imrumutati din banci pe numele firmei, isi achizitionase un apartament, masina(de lux, bineinteles)plus ce isi mai luase. In momentul in care a venit criza, imbogatitul de carton a dat bir cu fugitii, lasand in urma lui datorii peste datorii. In prezent nu se stie nimic de el, posibil plecat din tara, insa problema e ca datoriile lui la asociatia de proprietari au ajuns la aproape 10.000 lei noi. Apartamentul apartine bancii, nu stiu exact care banca. S-a pus sechestru deja. Cine trebuie sa plateasca datoriile acestui individ la intretinere? Noi locatarii asa cum am inteles de la vecini?????????/ mi se pare injust. teoretic odata ce apartamentul e luat de banca, care devine proprietara lui, nu aceasta ar trebui sa se ocupe de datoriile locuintei respective pana la vanzare????

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3077 secunde