Case și vile executate silit, la prețuri de chilipir, la Constanța. Cu cât putem cumpăra o astfel de locuință

5669
1
Case și vile executate silit, la prețuri de chilipir, la Constanța. Cu cât putem cumpăra o astfel de locuință - licitatie2-1378481768.jpg

Articole de la același autor

Dacă până nu de mult apartamentele ajungeau mai degrabă pe mâna executorilor judecătorești, acum casele și vilele le fac "concurență" serioasă

Până acum nu foarte mult timp, apartamentele erau pe primul loc ca număr, atunci când vorbeam despre executări silite. În ultima perioadă însă, "oferta" de case și vile ajunse în această situație a ajuns să fie, în unele perioade, chiar mult mai mare.

Municipiul Constanța conduce, bineînțeles, topul în ceea ce privește numărul de case / vile executate silit, dar cei care speră să pună mâna pe o proprietate la un preț decent, apelând la varianta licitațiilor, dar situată ceva mai departe de reședința de județ, au și ei de unde alege. Mai mult chiar, vorbim despre localități care ar putea trezi interesul multora, așa cum este Valu lui Traian, Eforie, Cumpăna, de ce nu, sau, și mai bine, Corbu și Venus, pentru cei care caută mai multă liniște.

Luând ca date de referință cel mai important site de profil care centralizează anunțurile de executare silită de la birourile executorilor judecătorești și de la bănci, la această oră avem, în tot județul, câteva zeci de case și vile care își așteaptă un nou proprietar. De exemplu, o vilă dintr-un cartier rezidențial din nordul Constanței, P+M, care arată foarte bine, cu o suprafață construită de 110 metri pătrați, cu teren de puțin peste 200 de metri pătrați, este scoasă la licitație cu un preț de pornire de 67.000 de euro, redus de la peste 89.000 de euro - suma la care a fost evaluată proprietatea. Cum însă nu este la prima licitație instituția bancară care încearcă să-și recupereze banii a fost nevoită să lase 25% din prețul inițial.

Pretenții mari, bani mulți

O altă vilă superbă din Constanța, din zona Stadion, este scoasă la licitație cu nu mai puțin de 301.500 euro, preț tăiat și el cu 25% din cauza faptului că la licitația precedentă nu a fost nimeni interesat. Construcția, D+P+2E are o arie desfășurată de peste 680 de metri pătrați, dar și un teren aferent de aproximativ 300 de metri pătrați. Acestea sunt însă două exemple din rândul celor mai scumpe proprietăți executate silit la această oră. Bineînțeles, există și case / vile pentru care se caută un cumpărător ceva mai ieftine, dar nu la fel de impresionante.

Pe de altă parte, la Venus, o casă de puțin peste 90 de metri pătrați, dar cu un teren de mai bine de 1.000 de metri pătrați, destul de aproape de mare (un mare atu!), are, de asemenea, un preț pe cinste: în jur de 105.000 euro, și în acest caz 75% din prețul la care a fost evaluat imobilul.

Pentru Corbu prețurile scad, dar odată cu ele și pretențiile pe care trebuie să le aibă potențialii cumpărători. De exemplu, o casă de 85 de metri pătrați, însă cu un teren aferent de nici 370 de metri pătrați poate fi cumpărată cu aproximativ 18.000 de euro, de asemenea având o reducere de 25% din prețul la care a fost evaluată inițial proprietatea.

Cum toate aceste case / vile nu și-au găsit un proprietar de la prima licitație, semn că prețurile nu au fost chiar tentante, rămâne acum de văzut dacă reducerea de 25% le face mai atractive. Dacă nu, la următoarea licitație organizată prețurile ar trebui să fie la jumătate, așa spune procedura.

Comentează știrea

idei de afaceri
9 septembrie 2013
pai

cea mai buna solutie e ca o casa(proprietate) executata silit, sa detina un cont, ceva, deschis. Cine pune mai multi bani, in termen de o saptamina-doua, ia casa! Ce se tot asteapta, reduce etc. pina cand va veni cineva sa cumperre... si daca nu vine nimeni, o dau pe 1 E? Intretinerea ei nu costa, tot timpul asta?

Articole pe aceeași temă

Marţi, 03 Septembrie 2013
Stire din Diverse : Idei pentru recondiționarea mobilei
Marţi, 27 August 2013
Stire din Diverse : Amenajează veranda cu stil
Pagina a fost generata in 0.3106 secunde