Cartonaș galben pentru Belgia, Letonia, Țările de Jos și Slovacia

142
Cartonaș galben pentru Belgia, Letonia, Țările de Jos și Slovacia - cartonasgalben-1462193745.jpg

Articole de la același autor

Comisia Europeană a solicitat astăzi Belgiei, Letoniei, Țărilor de Jos și Slovaciei să pună în aplicare în întregime Directiva privind cerințele de capital (CRD IV; Directiva 2013/36/UE). Această directivă stabilește cerințele prudențiale pentru instituțiile financiare cu sediul în Uniunea Europeană. 


În speță, directiva stabilește normele privind autorizarea și supravegherea instituțiilor, cooperarea în materie de supraveghere, gestionarea riscurilor, guvernanța corporativă (inclusiv remunerația) și rezervele de capital, și anume capitalul obligatoriu pe care instituțiile financiare trebuie să îl dețină pe lângă alte cerințe minime de capital. Directiva face parte dintr-un pachet mai amplu de măsuri menite să consolideze reglementarea sectorului bancar din UE ca urmare a crizei financiare. 


Pachetul include, de asemenea, Regulamentul (UE) nr. 575/2013 (cunoscut și ca Regulamentul privind cerințele de capital sau CRR) care stabilește normele privind capitalul de care instituțiile trebuie să dispună pentru a acoperi pierderile potențiale, precum și norme privind lichiditatea, efectul de levier și publicarea informațiilor. Statele membre au avut obligația de a implementa directiva până la 31 decembrie 2013. Cu toate acestea, până în prezent, Belgia, Letonia, Țările de Jos și Slovacia nu au implementat integral directiva în legislația lor națională, unele dispoziții (în principal legate de prerogativele discreționare ale autorităților naționale competente) fiind încă incomplete. Solicitarea Comisiei ia forma unui aviz motivat. În cazul în care măsurile de transpunere integrală a Directivei 2013/36/UE nu sunt notificate în termen de două luni, Comisia poate decide să trimită Belgia, Letonia, Țările de Jos și Slovacia în fața Curții de Justiție a UE. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3279 secunde