Cartel Alfa / Scrisoare deschisă premierului Victor Ponta

278
Reprezentanții Cartel Alfa au dat astăzi publicității o scrisoare deschisă adresată premierului Victor Ponta. Iată ce conține aceasta: "Domnule prim ministru, vă solicităm o modificare radicală a procesului de privatizare, care într-adevăr să devină un succes și să elimine structurile speculative. Vă solicităm că în procesele de privatizare, guvernul să se asigure că acele companii privatizate își vor continuă activitatea pe termen lung, evitându-se situațiile în care cei care cumpără acționează preponderant în cu scopul recuperării investiției și în direcția închiderii activității, pentru a elimina concurența din sectorul de piață deținut de aceasta. Edificator este cazul de la TEPRO Iași, dar și recenta evoluție a situației la Combinatul Siderurgic Galați, precum și cazurile recent apărute la companiile deținute de Mechel, și în particular, Uzina de la Câmpia Turzii. Iar lista întreprinderilor supuse privatizării pentru a fi lichidate poate continuă.  

Privatizarea trebuie să permită realizarea fluxului de producție, nu vânzarea pe bucățele, care pune în pericol activitatea în continuare. De exemplu vânzarea OLTCHIM separat față de ARPECHIM, lipsa majorării de capital și vânzarea creanțelor separate. Situația este similară și în cazul acțiunii de privatizare a CFR Marfă și a Companiei Tarom. În plus, solicităm să se renunțe la privatizări prin vânzare imediată, ceea ce dă posibilitate speculațiilor, și să se facă în prima fază prin aport de capital până la 49% cu cedarea administrării pe cinci ani. Dacă rezultatele sunt benefice se vinde și restul. De ce să ne decapitalizăm țara pe nimic? 

Domnule prim ministru, problemă ocupării forței de muncă, deci de creare a locurilor de muncă, este marea bătălie pe care trebuie să o duceți și singura soluție care asigură, cu adevărat, salvarea economică a României și o reală independența. În acest sens ar trebui declanșată o dezbatere publică, în principal cu partenerii sociali reprezentativi, cu toate partidele politice parlamentare, pentru a găsi soluții și a avea continuitate în aplicarea lor.

Consiliul Național Tripartit de Dialog Social este o instituție care trebuie folosită în acest scop. Unul dintre subiecte ar putea fi discutarea măsurilor de acordare a unor prețuri preferențiale pentru mării consumatori (care să elimine speculațiile unor intermediari cu doi salariați), dar cu condiționări clare, dintre care obligatorii sunt: interzicerea revânzării, asigurarea unei producții proprii minime și asigurarea unui număr minim de personal. 

Sperăm că acest apel pe care îl facem acum să fie un moment al declanșării unor acțiuni concrete, așteptate de majoritatea cetățenilor".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 04 Septembrie 2012
Stire din Fun : Ultima scrisoare de divorț
Pagina a fost generata in 0.9259 secunde