Care este proveniența reală a fructelor și legumelor pe care le mâncăm?

462
Care este proveniența reală a fructelor și legumelor pe care le mâncăm? - careeprovenientarealaalegumelor-1552519484.jpg

Articole de la același autor

Echipe ale Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale și ai Autorității Naționale Fitosanitare desfășoară acțiuni de control în depozite en-gross de legume-fructe din județul Ilfov și București. La cele 19 unități comerciale verificate au fost constatate nereguli privind marcarea și etichetarea loturilor de legume-fructe provenite din UE sau din țări din afara UE.


Au fost constatate abateri precum: lipsa totală a etichetelor de pe ambalaje sau a unor elemente obligatorii conform prevederilor standardelor comerciale privind comerțul fructelor și legumelor proaspete. Spre exemplu: categoria de calitate, calibrul, soiul. 
Au fost prelevate probe în vederea determinării reziduurilor de pesticide.


Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale atenționează angrosiștii de legume și fructe că va continua și intensifica acțiunile de control, având în vedere că lipsa totală a etichetelor de pe ambalaje sau etichetarea incompletă a acestora pot conduce foarte ușor la prezentarea produselor de import ca fiind din România (spre exemplu, la mere, cartofi, ardei, pătrunjel, castraveți). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.462 secunde