Când pot cere fermierii reducerea normei de venit

172
Când pot cere fermierii reducerea normei de venit - candpotcerefermierii-1467651652.jpg

Articole de la același autor

În Monitorul Oficial al României nr. 474 din 24 iunie 2016 a fost publicat Ordinul președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală nr. 1.863/2016 pentru aprobarea Procedurii de reducere a normei de venit, în cazul activităților agricole.


Conform actului normativ aprobat, persoanele fizice care desfășoară activități agricole, individual sau într-o formă de asociere, beneficiază de reducerea normei de venit, proporțional cu pierderea înregistrată, în cadrul anului fiscal curent, ca urmare a unor fenomene meteorologice nefavorabile care pot fi asimilate dezastrelor naturale, precum înghețul, grindina, poleiul, ploaia abundentă, seceta și inundațiile, precum și a epizootiilor, dacă sunt îndeplinite, cumulativ, următoarele condiții:


a) venitul net se stabilește pe bază de norme de venit;


b) pierderea afectează peste 30% din suprafețele destinate producției agricole vegetale sau din animalele deținute, pe fiecare categorie de produse vegetale sau categorie de animale, prevăzută la art. 105 alin. (2) din Legea nr. 227/2015 privind Codul Fiscal, cu modificările și completările ulterioare, din cadrul unei unități administrativ-teritoriale;


c) persoana fizică/asocierea fără personalitate juridică a depus formularul 221 "Declarație privind veniturile din activități agricole impuse pe bază de norme de venit". 


În cazul producerii dezastrelor naturale mai sus amintite, persoana interesată poate solicita constatarea pagubelor la unitatea administrativ-teritorială pe raza căreia s-a întâmplat evenimentul, prin depunerea, în cel mai scurt timp de la data producerii evenimentului, a unei cereri pentru constatarea pagubelor și evaluarea pierderilor produse de calamitățile naturale în cazul culturilor agricole/efectivelor de animale


De asemenea, prin O.P.A.N.A.F. nr. 1.863/2016, au fost aprobate modelul și conținutul următoarelor formulare: "Cerere pentru constatarea pagubelor și evaluarea pierderilor produse de calamitățile naturale în cazul culturilor agricole/efectivelor de animale"; "Proces-verbal de constatare și evaluare a pagubelor"; "Cerere privind reducerea venitului anual din activități agricole, stabilit pe bază de norme de venit"; "Referat privind reducerea venitului anual din activități agricole, stabilit pe bază de norme de venit"; "Decizie de respingere a cererii privind reducerea venitului anual din activități agricole, stabilit pe bază de norme de venit", cod 14.13.02.13/r.c.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 04 Decembrie 2015
Stire din Economie : Plăți pentru fermieri
Luni, 12 Ianuarie 2015
Stire din Economie : Bani pentru fermieri
Pagina a fost generata in 0.4628 secunde