Calculul contribuțiilor se va schimba în cazul persoanelor fizice autorizate

304
Calculul contribuțiilor se va schimba în cazul persoanelor fizice autorizate - calcululcontributiilor-1518972559.jpg

Articole de la același autor

Scandaloasa "revoluție fiscală" ce afectează milioane de salariați și a scos zeci de mii de oameni în stradă, suferă corecții peste corecții. Ministrul Finanțelor publice, Eugen Dan Teodorovici, pregătește o nouă… erată. Demnitarul consideră că nu este corect ca persoanele fizice autorizate (PFA) să plătească contribuțiile la asigurările de sănătate și pensii la nivelul salariului minim pe economie, de 1.900 de lei brut, în timp ce salariaților li se calculează contribuțiile în funcție de venitul brut realizat. De la 1 ianuarie 2018, PFA-urile și toți întreprinzătorii înregistrați ca persoane cu activități independente plătesc, conform OUG nr. 79/2017, contribuțiile raportat la salariul minim brut, deși au venituri cu mult mai mari. 


Potrivit statisticilor Registrului Comerțului, la 31 decembrie 2017, la nivel național existau 388.128 persoane fizice autorizate active din punct de vedere juridic. Dintre acestea, 10.824 erau în județul Constanța.


În urmă cu două săptămâni, OUG nr. 79/2017 a fost modificată pentru a rezolvă problema contribuțiilor la asigurările de sănătate în cazul IT-iștilor, persoanelor cu handicap, a celor din sectorul de cercetare-dezvoltare și din activitățile cu caracter sezonier, precum și a angajaților part-time. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4512 secunde