Bugetul UE pe 2020 va susține creșterea economică, inovarea și securitatea

98
Bugetul UE pe 2020 va susține creșterea economică, inovarea și securitatea - bugetuluepe2020-1567600850.jpg

Articole de la același autor

Consiliul Uniunii Europene dorește ca bugetul comunitar să se concentreze în continuare pe consolidarea economiei europene și creșterea competitivității acesteia. Alte priorități includ asigurarea finanțării suficiente pentru migrație și protecția frontierelor externe ale UE, consolidarea protecției civile, combaterea schimbărilor climatice și furnizarea de resurse adecvate pentru acțiuni externe în conformitate cu interesele strategice ale UE.

Ca și în anii precedenți, statele membre insistă și asupra prudenței și disciplinei bugetare. Ele doresc să asigure suficientă libertate în buget pentru a permite UE să reacționeze la nevoile neprevăzute.

Kimmo Tiilikainen, secretar de stat în Ministerul Finanțelor al Finlandei, negociator șef al Consiliului pentru bugetul UE 2020 a declarat: "Consiliul continuă să sprijine consolidarea programelor la rubrica competitivitate pentru creștere economică și locuri de muncă, care ar primi 24,0 miliarde euro, sau + 2,72% față de anul 2019."

Mai multe finanțări în comparație cu 2019 sunt prevăzute, de exemplu, pentru Horizon 2020, sistemele europene de navigație prin satelit EGNOS și Galileo, cota energetică a Connection Europe Facility, Erasmus + și Programul european de dezvoltare industrială a apărării.

În domeniul securității și migrației, bugetul UE va continua să sprijine statele membre și măsurile UE care au fost puse în aplicare în ultimii ani. Scaune directoriale Resurse suplimentare sunt bugetate pentru Agenția Europeană pentru Garda de Frontieră și Coastă (Frontex) (101,4 milioane euro, sau + 32,4% față de 2019) pentru a înființa un corp permanent de 10.000 de polițiști de frontieră până în 2027.

În ansamblu, proiectul de poziție a Consiliului prevede o sumă de 166,8 miliarde euro în credite de angajament și 153,1 miliarde euro în credite de plată. Aceasta reprezintă o creștere de +0,6% a angajamentelor și +3,3% la plăți, în comparație cu bugetul votat în 2019.

Pe baza unei analize tehnice detaliate a capacității de absorbție și a punerii în aplicare a fiecărui program, angajamentele au fost reduse cu 1,5 miliarde euro, comparativ cu proiectul de buget al Comisiei. La plăți, ajustările semnificative nu au fost considerate necesare sau adecvate.

În plus, 293,6 milioane de euro sunt bugetate pentru a oferi asistență financiară Italiei, României și Austriei, ca răspuns la dezastrele naturale care au lovit aceste țări în 2018.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 04 Septembrie 2019
Stire din Economie : Comerțul cu amănuntul e pe cai mari
Miercuri, 04 Septembrie 2019
Stire din Economie : Euro a cedat în lupta cu leul
Miercuri, 04 Septembrie 2019
Stire din Economie : Ce rezervă de aur are România?
Pagina a fost generata in 1.0141 secunde