Bugetul: deficit de 0,44 % din PIB

155

Articole de la același autor

Execuția bugetului general consolidat pe luna februarie 2012 s-a încheiat cu un deficit de 2,7 miliarde lei, respectiv 0,44 % din PIB.

Veniturile, în sumă de 29,3 miliarde lei, au fost cu 6,6% mai mari față de aceeași perioadă a anului precedent în termeni nominali.

Veniturile fiscale au crescut cu 12,7%. Creșteri semnificative s-au înregistrat în cazul taxei pe valoarea adăugată (+9,4%), accizelor (+9,9%), impozitului pe venit (+25,8%).

Contribuțiile de asigurări au fost în sumă de 8,6 miliarde lei în creștere cu 10,5% față de aceeași perioadă a anului precedent.

La nivelul administrațiilor locale s-au înregistrat creșteri față de anul precedent atât în cazul veniturilor din impozite și taxe pe proprietate (+5,1%), cât și în cazul veniturilor nefiscale (+29,6%).

Sumele rambursate de Uniunea Europeană în contul plaților efectuate din resurse publice au crescut cu 31,3% față de aceeași perioadă a anului precedent.

Cheltuielile bugetului general consolidat în sumă de 32 miliarde lei, au crescut în termeni nominali cu 7,3% față de anul precedent dar s-au menținut la același nivel ca procent în PIB de 5,2%.

Creșterea s-a înregistrat în principal la proiectele finanțate din fonduri UE, cu 38% mai mari față de anul 2011 și dobânzi cu 24,8%.

Au crescut de asemenea cheltuielile cu bunuri și servicii cu 10,2%, ca urmare a plăților din fondul de sănătate pentru servicii medicale și medicamente, precum și cheltuielile de personal cu 3%, față de aceeași perioadă a anului precedent.

Cheltuielile pentru investiții care includ cheltuielile de capital, precum și cele aferente programelor de dezvoltare finanțate din surse interne și externe, au fost de 4,5 miliarde lei crescând în termeni nominali de 1,6 ori față de aceeași perioadă a anului precedent. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5931 secunde