BNR răspunde criticilor privind achiziția de icre negre

202

Articole de la același autor

Banca Națională a României a răspuns printr-un comunicat criticilor apăruta în presă, privind achiziția de pește și icre negre.

"Informațiile referitoare la achiziția de icre negre de către BNR apărute în emisiuni TV și în unele publicații sunt neadevărate și totodată prezentate tendențios. Pentru corecta informare a publicului, facem următoarele precizări: Achiziția în cauză este, în fapt, o procedură în derulare prin licitație deschisă, în deplină conformitate cu Legea 98/2016 privind achizițiile publice. Cantitatea de produse solicitată reprezintă necesarul estimat pe 12 luni, fiind destinată unui număr mare de persoane și de activități.

Accentul pus pe achiziția de icre negre este nefiresc, deoarece acest produs reprezintă mai puțin de 7 la sută din valoarea maximă prevăzută în procedura de achiziție de pește și produse din pește. Menționăm că achiziția de icre negre este destinată reuniunilor pe teme profesionale la care Banca Națională este co-organizatoare împreună cu instituții și organisme economico-financiare interne și internaționale, acestea plătind produsele consumate.

BNR asigură pentru salariații săi posibilitatea de a lua masa, contra cost, în puncte de alimentație cu circuit închis, de tip cantină-restaurant, atât la sediul central, cât și la centrele de pregătire profesională și activitate socială din București, Sinaia și Păltiniș."

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5962 secunde