BNR, eforturi disperate pentru a salva LEUL

393
BNR, eforturi disperate pentru a salva LEUL - bnr-1343939797.jpg
Banca Națională a României (BNR) a utilizat puțin peste un miliard de euro pentru a susține leul în luna iulie, consideră economistul ING Bank, Vlad Muscalu, perioadă în care moneda națională a fost afectată de tensiunile politice interne, potrivit Mediafax.
"Mișcările recente și datele privind rezervele valutare, care ne-au făcut să credem că BNR a vândut puțin peste un miliard de euro în ultima lună, ne determină să înlocuim prognoza noastră pozitivă pe termen scurt cu una negativă și estimăm revenirea leului la minimul recent, de 4,65 unități pentru un euro", arată un raport transmis ieri de ING Bank.
Leul s-a depreciat abrupt de la începutul lunii iulie, cu 4,2%, până la un record istoric de 4,65 lei/euro. Percepția jucătorilor a fost afectată de turbulențele politice, care au avut ecouri internaționale.
Moneda națională a recuperat luni semnificativ din terenul pierdut în săptămânile precedente, după ce primele date de la referendumul de demitere a președintelui Băsescu au arătat că nu se va îndeplini cvorumul de 50% plus unu. Cei mai mulți jucători străini au ales să-și închidă din poziții, însă dealerii nu au exclus și o prezență discretă a BNR.
Tensiunile politice nu s-au terminat însă, întrucât Curtea Constituțională a amânat dezbaterile legate de rezultatul referendumului.
Potrivit economistului ING, această incertitudine pare să pună presiune pe leu, care, spre deosebire de alte perechi valutare, a avut o sesiune dificilă miercuri, iar cotații au depășit din nou 4,6 lei/euro.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 11 Iunie 2012
Stire din Economie : Curs BNR: 4,4594 lei/euro
Vineri, 08 Iunie 2012
Stire din Economie : Curs BNR: 4,4610 lei/euro
Pagina a fost generata in 0.3546 secunde