Birourile Vamale de pe granița România - Moldova se modernizează

107
Birourile Vamale de pe granița România - Moldova se modernizează - birourilevamaledepegranitaromani-1551871835.jpg

Articole de la același autor

Mihaela Triculescu, președintele ANAF, și Vitalie Vrabie, directorul Serviciului Vamal al Republicii Moldova, au semnat, la București, Acordul de parteneriat pentru proiectul "Reabilitarea și modernizarea birourilor vamale de frontieră de pe granița România – Moldova, respectiv birourile vamale Albița – Leușeni, Sculeni – Sculeni și Giurgiulești – Giurgiulești". Proiectul este finanțat în cadrul Programului operațional comun România – Republica Moldova, 2014 - 2020. 


Scopul principal este facilitarea traficului transfrontalier de persoane și mărfuri prin creșterea eficienței operațiunilor de control vamal la frontiera externă a Uniunii Europene și dezvoltarea cooperării vamale bilaterale între România și Moldova.

În cadrul proiectului, principalele activități prevăd realizarea de investiții pentru birourile vamale din Albița – Leușeni, Sculeni – Sculeni și Giurgiulești – Giurgiulești, atât pentru partea română, cât și pentru cea din Republica Moldova, respectiv:

- reabilitarea și modernizarea clădirilor din interiorul punctelor vamale; 


- modernizarea și extinderea infrastructurii rutiere și de control (căi de rulare interne, platformă de scanat, zid de protecție radiologică, spațiu de perfecționare); 


- extinderea și modernizarea echipamentului de control vamal specializat și a sistemelor de monitorizare și supraveghere.

Bugetul estimat al proiectului este de 10.000.000 euro, distribuit egal între cele două autorități, cu o cotă de cofinanțare de 35,72% din totalul bugetului estimat al proiectului. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 06 Martie 2019
Stire din Economie : Un ferry-boat a eșuat în Indonezia
Miercuri, 06 Martie 2019
Stire din Economie : Euro a cedat 0,07% în lupta cu leul
Pagina a fost generata in 0.9666 secunde