Bani pentru fermieri

176
Bani pentru fermieri - fermierii-1420989182.jpg

Articole de la același autor

A fost aprobată Hotărârea de Guvern prin care se alocă, cu titlu de împrumut din venituri din privatizare, până la finele anului 2015, suma de 3,7miliarde de lei, în echivalent euro. Sumele vor fi transferate Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale de către Ministerul Finanțelor Publice, la solicitarea Agenției de Plăți și Intervenție pentru Agricultură, în vederea achitării diferenței de plată pe suprafață (SAPS) aferentă campaniei 2014, către beneficiarii acestei scheme.


Actul normativ reglementează sursa de finanțare a cheltuielilor aferente schemelor de plată directă implicate în derularea Fondul European pentru Garantare în Agricultură (FEGA), a ajutoarelor specifice și a măsurilor de piață și intervenție, din veniturile din privatizare, înregistrate în contul curent în valută al Ministerului Finanțelor Publice deschis la Banca Națională a României.  Suma pusă la dispoziția Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale din venituri din privatizare va fi restituită până la data de 30 decembrie 2015 din fondurile rambursate de către Comisia Europeană pe baza declarațiilor de cheltuieli transmise. Aplicarea măsurilor prevăzute de actul normativ va permite beneficiarilor plăților să-și elaboreze propriul plan de afaceri, precum și programul de dezvoltare pe termen scurt și mediu, adaptate cerințelor pieței, în condițiile evaluării nivelului sumelor ce urmează să le primească conform schemelor de plată. De asemenea, până la sfârșitul lunii ianuarie 2015, se va promova un act normativ ce va reglementa acordarea ajutorului național de tranziție (TNA) pentru sectorul zootehnic, pentru bovine, ovine și caprine, iar plata acestora se va realiza în cursul lunii februarie 2015.
Nivelul ajutoarelor naționale tranzitorii pentru sectorul vegetal a fost aprobat, urmând ca plata efectivă să se realizeze după data de 15 ianuarie 2015. (I.T.C.)


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5559 secunde