Avertismentul Agenției Europene pentru Substanțe Chimice

199
Avertismentul Agenției Europene pentru Substanțe Chimice - avertismentulagentieieuropenepen-1574112369.jpg

Articole de la același autor

Companiile trebuie să-și îmbunătățească cunoștințele despre produsele pe care le furnizează clienților și să-i informeze mai bine, astfel încât produsele ce conțin substanțe cu un grad ridicat de interes privind sănătatea umană să poată fi utilizate în siguranță, arată proiectul pilot realizat de Agenția Europeană pentru Substanțe Chimice. 


În cadrul studiului, au fost inspectate 405 de companii din 15 țări și au fost verificate 682 de articole. S-a constatat că 84 din cele 682 de articole (respectiv 12%) conțin, în concentrații de peste 0,1%, substanțe ce determină o mare preocupare pentru sănătatea umană sau pentru mediu. Produsele verificate includ: îmbrăcăminte, încălțăminte și articole de uz casnic; fire, cabluri și accesorii electronice; pardoseli din plastic sau materiale textile; materiale pentru pereți; alte produse din plastic și cauciuc. 


Deși aproape 90% dintre produse nu conțin respectivele substanțe în cantități mai mari de 0,1%, s-a constatat o proastă comunicare și informare pe lanțul de aprovizionare. Pentru cele 12% din articolele introduse pe piața UE care conțin substanțe respective, rezultatele proiectului arată o rată ridicată de nerespectare a regulilor privind comunicarea. Această situație împiedică utilizarea în condiții de siguranță a acestor substanțe. Secretariatul agenției va analiza rezultatele proiectului pilot și va face recomandări în raportul final. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5101 secunde